HV Magazine

HV Magazine, Nieuws Geen reacties op HV Magazine 1001

Zaterdag Derde Divisie: Scheveningen rukt na winst in Sneek op naar tweede plaats

Scheveningen reisde zaterdag af naar het verre Sneek voor de wedstrijd tegen de club van die naam. De ploeg van John Blok behaalde een 0-2 overwinning en steeg daardoor naar de tweede plaats op de ranglijst, die gedeeld wordt met ASWH. FC Lisse gaat met drie punten meer op dit moment nog ongeslagen aan de leiding.

Tekst: Tom Scholten

Dat belooft natuurlijk wat moois voor aanstaande zaterdag, wanneer het op de vierde plaats staande IJsselmeervogels (met een punt minder dan de ploeg van John Blok) op bezoek komt op sportpark Houtrust. Overigens scoorde Rensy Barradas in de 88e minuut de 0-2 (Tim Peters (foto) had daarvoor in de 77e minuut de kustbewoners al op een 0-1 voorsprong gezet) en dat betekende dat hij voor de zesde achtereenvolgende keer succesvol was.

Overtredingen

In de eerste helft vielen er van beide kanten weinig kansen te noteren. Scheveningen had het meeste balbezit op een keihard kunstgrasveld, waarop het moeilijk voetballen was. Van de kant van ONS Sneek (met name door Remco van Eeken) werden er een paar stevige overtredingen gemaakt, maar de Friezen werden gespaard door de overigens verder goed fluitende scheidsrechter De Gast. Bijna leverde in de tweede helft een zware overtreding op Leroy Resodihardjo – die niet werd bestraft – een Fries doelpunt op, maar die tegenslag werd de kustbewoners bespaard.

hofstadsecurity

Daarna miste Mehmet Aldogan aan de andere kant een mooie kans. Voor Aldogan kwam vervolgens Sandro Calabro in het veld en die werd prompt alleen voor de doelman gezet. De Friese goalie wist echter met een reflex een achterstand te voorkomen. Daarna waren het dus Peters en Barradas die Scheveningen in de slotfase alsnog de winst bezorgden.

Oproep-reclame_800x470

Volgende week zaterdag speelt Scheveningen dus op Houtrust de topper tegen IJsselmeervogels, aanvang 14.30 uur. De week erna volgt een uitwedstrijd tegen Jong Volendam.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top