Zaterdag Derde Divisie: Scheveningen schuift op naar tweede plaats

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zaterdag Derde Divisie: Scheveningen schuift op naar tweede plaats 570

Scheveningen trof zaterdag op Houtrust degradatiekandidaat Capelle, waartegen eerder in het seizoen uit met 1-1 gelijk werd gespeeld. Op papier een gemakkelijke tegenstander dus, maar met een kat in het nauw weet je het maar nooit. De ploeg uit het Rotterdamse kwam met een zeer verdedigende instelling naar Houtrust, maar Scheveningen won wel met 2-0.

Tekst: Tom Scholten | Foto’s: Frans de Best

Door de overwinning schoof de ploeg van trainer John Blok op naar de tweede plaats op de ranglijst, omdat Quick Boys verloor. Ook koploper Spakenburg verloor en met nog vijf wedstrijden voor de boeg heeft Scheveningen zes punten achterstand op de mannen uit het vissersdorp. Je zult het niemand van de club horen zeggen, maar heel voorzichtig mag er misschien toch aan een kampioenschap worden gedacht, omdat Spakenburg de laatste tijd behoorlijk van slag af is. Maar om die gedachte extra voeding te geven, zal aanstaande zaterdag, wederom op Houtrust, de kraker tegen Quick Boys moeten worden gewonnen.

Capelle begon dus met het accent zwaar op de verdediging en maakte het Scheveningen daarmee heel moeilijk om openingen te vinden. Maar na zes minuten wist Brandon Robinson door te breken. Net over de middenlijn werd hij echter door Frank Karreman tegen de grond gewerkt. Karreman had geluk dat scheidsrechter Annegarn hem geen kaart toonde. Na twintig minuten schoot Tim Peters fraai uit de draai, maar zijn schot vloog een metertje over de lat. Het eerste wapenfeit van Capelle viel te noteren na 24 minuten toen een inzet van Bram van Eijk met moeite door doelman Sven Wolsheimer kon worden weggewerkt. Scheveningen bleef aandringen en dat had na een half uur succes. De bal kwam via Brandon Robinson en Tim Peters terecht voor de voeten van Barry Rog en die wist door een woud van benen het net te vinden en dus de 1-0 aan te tekenen. Het enige noemenswaardige uit die eerste helft was daarna nog op slag van rust een schot van Capellenaar Bram de Bruin dat net naast het doel vloog.

Scheveningen was ook in de tweede helft de duidelijk bovenliggende partij, maar wist vooralsnog het doel niet te vinden. Omdat Capelle er aanvallend niets van bakte besloot trainer Ron Timmers van Capelle na zeventien minuten om drie spelers tegelijk te wisselen, maar dat hielp niet echt. De beste mogelijkheden bleven toch voor de bewoners van Houtrust. Maar 1-0 is natuurlijk een gevaarlijke stand en dat bleek tien minuten voor tijd toen de bezoekers hun enige echte kans van de tweede helft kregen. Geheel onverwacht stond Dave van der Steen plotseling op een meter afstand helemaal vrij voor het doel van Sven Wolsheimer. Maar met een uiterste krachtsinspanning wist de helemaal mee terug gekomen Tim Peters zijn ploeg te behoeden voor de gelijkmaker, die ook zeker niet verdiend zou zijn geweest. Vlak voor tijd kwam aan alle onzekerheid een einde toen het 2-0 werd. Een kopbal van Marvin Nieuwlaat kwam op de lat terecht, maar de terugspringende bal werd door Mehmet Aldogan in het doel gewerkt.

Peter Jungschläger, die na een zware blessure weer een hele wedstrijd kon spelen en aan het einde van dit seizoen zijn schoenen aan de wilgen hangt, was blij om te horen dat zijn ploeg de tweede plaats op de ranglijst had overgenomen van Quick Boys. ,,Dat wordt dus een heel leuke wedstrijd om te spelen volgende week tegen Quick Boys. Maar aan een kampioenschap denken we zeker nog niet. We kijken nog steeds van wedstrijd naar wedstrijd. Tegen Capelle hebben we het altijd al moeilijk gehad omdat het een fysiek sterke en stugge ploeg is. We hadden geluk dat het tien minuten voor tijd geen 1-1 werd en vlak daarna maakten we zelf de 2-0 en was de wedstrijd gelopen. We moeten ons echt niet gek laten maken door de gedachte aan een kampioenschap. Uiteindelijk staan we op dit moment nog zes punten achter op Spakenburg. Maar ik wil wel kwijt dat we een karakterploeg hebben. Want ook vorige week tegen Jong Groningen hadden we het moeilijk, maar wisten we toch te winnen.”

Aanstaande zaterdag staat dus om 14.30 uur de kraker tegen Quick Boys op het programma en dan wordt er op heel veel publiek gerekend. De week erna volgt er een uitbeurt bij Jong FC Twente.

© Haaglanden Voetbal

 

   

Zoeken

Back to Top