Zaterdag derde Divisie: Scheveningen wint in Volendam en blijft meedoen voor tweede periodetitel

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zaterdag derde Divisie: Scheveningen wint in Volendam en blijft meedoen voor tweede periodetitel 720

Nadat Scheveningen afgelopen woensdag terugkeerde van een trainingskamp op Gran Canaria, moest de ploeg van trainer John Blok zaterdag weer vol aan de bak bij Jong Volendam voor de eerste wedstrijd na de winterstop. Het trainingskamp bleek zijn vruchten te hebben afgeworpen, want de kustbewoners wonnen met 0-1.

Tekst: Tom Scholten | Foto’s: Orange Pictures

Voor de ploeg van trainer John Blok was het een belangrijk duel. Niet alleen in verband met de reguliere stand in de Derde Divisie, waarvoor goede zaken werden gedaan, maar ook in verband met de stand in de tweede periode. De kustbewoners stonden, door de goede resultaten van vlak voor de winterstop (zeven punten uit drie wedstrijden), voorafgaand aan het duel tegen Jong Volendam, op slechts drie punten achterstand van koploper Spakenburg en door de overwinning bleef dat zo, omdat ook Spakenburg won.

Scheveningen, dat het nog moest doen zonder de geschorste doelman Jesper Leerdam en de geblesseerden Kevin Gomez Nieto, Mitchell de Vlugt en Peter Jungschläger, was in een leeg en dus volkomen sfeerloos Kras Stadion vanaf de aftrap de betere en meest volwassen spelende ploeg. Dat resulteerde na zeventien minuten in een 0-1 voorsprong door een schitterend schot in de kruising van Brandon Robinson. Bijna had Mehmet Aldogan tien minuten later de voorsprong verdubbeld, maar zijn schot belandde op de paal.

In de tweede helft ging het duel vervolgens gelijk op en werd Scheveningen nog slechts sporadisch gevaarlijk via de counter. In de slotfase probeerde Jong Volendam nog de gelijkmaker te forceren met opportunistisch voetbal, maar daar ging weinig dreiging vanuit en de verdediging van de bezoekers gaf geen krimp en dus bleef het gewoon 0-1.

Aanstaande zaterdag speelt Scheveningen een thuiswedstrijd tegen ACV uit Assen. De aanvangstijd van het duel op Houtrust is 14.30 uur.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top