Zaterdag Hoofdklasse: FC ‘s-Gravenzande bedwingt Hoek

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zaterdag Hoofdklasse: FC ‘s-Gravenzande bedwingt Hoek 271

In de elfde competitieronde was het uit Zeeuws-Vlaanderen afkomstige Hoek de tegenstander van FC ’s-Gravenzande, de nummer zes tegen de nummer twaalf op de ranglijst met een verschil van slechts vier punten. In het seizoen 2013/2014 ontmoetten de beide clubs elkaar al eerder, het werd toen zowel thuis als uit een 0-0 gelijkspel. Maar dat is alweer een tijd geleden. Beide ploegen kunnen de punten dus best gebruiken. Hoek om de aansluiting met de kopgroep te behouden en FC ’s-Gravenzande om verder weg te komen uit de onderste regionen.

   |    Foto’s: Pieter Vermeer

De thuisploeg zocht direct de aanval en dat resulteerde in de achtste minuut in een doelpunt, maar dat werd door scheidsrechter Berben afgekeurd vanwege buitenspel. Kort hierna weer een prima mogelijkheid voor FC ’s-Gravenzande. Op aangeven van Yuri Westhoff kopte Frank Broos de bal op de lat. Brent Biesheuvel was na ruim twintig minuten ook gevaarlijk, kwam oog in oog met doelman Jordi de Jonghe van Hoek, maar die verwerkte zijn inzet tot hoekschop. Hoek kwam er soms gevaarlijk uit, had direct veel spelers voor het doel, maar wist het net niet te vinden. Dat deed wel FC ’s-Gravenzande in de 24e minuut en kwam daardoor op een 1-0 voorsprong. Op een assist van Yuri Westhoff scoorde Frank Broos.

Hierna was het Hoek dat enkele malen dicht bij de gelijkmaker was. Thomas van Renterghem kopte over, een inzet van Fabian Wilson werd door doelman Danny Koning prima gestopt en op aangeven van Fabian Wilson was het Titas Vitukynas die de bal over schoot. In de blessuretijd van de eerste helft kwam FC ’s-Gravenzande zelfs op een 2-0 voorsprong met een doelpunt uit het boekje. Brent Biesheuvel gaf vanaf rechts goed voor, Frank Broos kopte prima terug op Yuri Westhoff die vervolgens onhoudbaar de bal binnen schoot. Een mooie opsteker vlak voor rust.

Natuurlijk was Hoek niet tevreden, want er werden direct twee wissels ingebracht na rust. Al was het eerst de thuisploeg dat een prima kans kreeg om op 3-0 te komen, maar geen van de aanvallers wist de bal binnen te schieten. Invaller Douwe Zeegers had voor Hoek een prima kans om de stand te halveren, maar zag zijn inzet door de defensie van FC ’s-Gravenzande weggewerkt worden. Het was een levendige tweede helft met mogelijkheden voor beide ploegen. Een inzet van Samet Dag werd door doelman Jordi Jonghe gestopt en een poging van Sander Koeleman leverde met nog een half uur te spelen een hoekschop op. Hierna was het weer Hoek dat middels Stef de Backer gevaarlijk was, maar hij schoot de bal recht in de handen van Danny Koning. Een hoekschop van Sander Koeleman werd door Ruben de Groot voorlangs gekopt. Met nog ruim een kwartier op de klok gaf Samet Dag goed voor, maar Frank Broos kopte de bal tegen de lat.

In de slotfase moest Hoek met tien man verder toen Niek van Sprundel zich verstapte en er niet meer gewisseld kon worden. Maar dat leverde in de slotfase nog wel drie kansjes op voor de bezoekers. Een inzet van Rik Impens werd door Danny Koning ten koste van een hoekschop gestopt en een vrije trap van Zinho Chergui was wederom een prooi voor Koning. De laatste poging voor Rik Impens had ook geen succes, weer was het de doelman van de gastheren die alert reageerde. In de 2-0 stand kwam dus geen verandering meer en hield FC ’s-Gravenzande de punten in eigen huis.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top