Zaterdag Hoofdklasse: FC ’s-Gravenzande krijgt te weinig bij HSV Hoek

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zaterdag Hoofdklasse: FC ’s-Gravenzande krijgt te weinig bij HSV Hoek 236

FC ’s-Gravenzande reisde af naar Zeeuws Vlaanderen voor de wedstrijd tegen HSV Hoek. Ook daar zijn de prestaties van het eerste elftal van FC ’s-Gravenzande bekend. De thuisploeg zal er alles aan willen doen om revanche te nemen voor de nederlaag op het Juliana sportpark. Een kampioenschap zit er voor Hoek niet meer in met zeven punten achterstand op koploper Noordwijk. Hoewel je weet maar nooit, want Noordwijk morst de laatste wedstrijden ook punten.

   |     Foto’s: Pieter Vermeer

Wat wel interessant is, is de derde periode in de nacompetitie. Hierin ging – voor de wedstrijd – FC ’s-Gravenzande aan de leiding met vijf gespeelde wedstrijden en 15 punten, gevolgd door Hoek met zes gespeelde wedstrijden en 14 punten. Een interessant duel dus waar zeker nog wat op het spel stond voor beide ploegen.

‘Je krijgt niet altijd wat je verdient’, zou zeker van toepassing kunnen zijn op deze wedstrijd. Weliswaar ging de thuisploeg furieus van start, waarbij Daniël Akindayini in de aanvangsfase enkele prima kansen kreeg, maar dankzij uitstekend keeperswerk van Danny Koning leverde dat geen doelpunten op. Aan de andere kant was het tot tweemaal toe Patrick Triep die de bal goed voorgaf, maar Frank Broos wist het niet af te maken.

In de dertiende minuut mocht Hoek een wel heel gemakkelijk gegeven penalty nemen, nadat Danny Koning in een poging de bal te pakken ten val kwam samen met zijn tegenstander Daniël Akindayini. Dit buitenkansje werd door Rik Impens benut: 1-0. Hoek bleef in de eerste helft de bovenliggende partij. Uit een voorzet van Rik Impens wist Daniël Akindayini niet te scoren. Reguillo Vandepitte was niet scherp genoeg, want hij schoot in een kansrijke positie over. Ook Thomas van Renterghem was dicht bij een verdubbeling van de voorsprong na ruim een half uur spelen, maar stuitte op Danny Koning.

Bij een snelle uitbraak van FC ’s-Gravenzande gaf Patrick Triep goed voor, de bal werd door doelman Jordi De Jonghe weggewerkt, waarna Frank Broos vervolgens de buitenkant van de paal raakte met zijn inzet. Nadat Daniël Akindayini de bal over de lat had geschoten, was het drie minuten voor rust wel raak. Na voorbereidend werk van Daniël Akindayini zag Rik Impens de bal via Danny Koning weer terug in het veld komen en dat Bram Leroy het afmaakte: 2-0. Maar twee minuten later wist FC ’s-Gravenzande wat terug te doen. Na een prima actie van Patrick Triep, op aangeven van Roy Vermolen, krulde hij de bal fraai in de rechterbovenhoek: 2-1.

In het tweede bedrijf was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij. Eerst haalde Roel Stoffels uit, maar de verdediging werkte de bal weg. Op aangeven van Patrick Triep was Yuri Westhoff gevaarlijk, maar hij schoot naast. Uit een hoekschop van Sander Koeleman kopte Ruben de Groot de bal recht in de handen van doelman Jordi De Jonghe. Op aangeven van Frank Broos wist Yuri Westhoff zich tussen twee verdedigers net niet in een goede positie te draaien om uit te halen. Mogelijkheden genoeg dus, maar dat leverde niet de gelijkmaker op. Voor Hoek was Bram Leroy nog dicht bij een grotere voorsprong, maar Danny Koning stopte zijn inzet. Hij reageerde ook alert op een afstandsschot van Reguillo Vandepitte, de bal stuiterde over het veld maar hij pakte hem uiteindelijk. In de slotfase probeerde FC ’s-Gravenzande alsnog langszij te komen. Een vrije trap van Sander Koeleman kopte Frank Broos recht in de handen van de Hoek-doelman. Roy Vermolen zag zijn inzet ook door hem gestopt worden, evenals Sander Koeleman. Om nog meer druk te zetten kwam de laatste acht minuten Keke Stam nog in het veld, maar hij kwam in blessuretijd niet verder dan een schot dat over de lat ging. FC ’s-Gravenzande moest met een nederlaag genoegen nemen, waarbij een gelijkspel de verhoudingen in het veld zeker beter had weergegeven.

© Haaglanden Voetbal

 

   

Zoeken

Back to Top