Zaterdag Hoofdklasse: FC ’s-Gravenzande verliest doelpuntenfestival

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zaterdag Hoofdklasse: FC ’s-Gravenzande verliest doelpuntenfestival 664

Zou FC ’s-Gravenzande zich weer kunnen opladen voor de inhaalwedstrijd tegen Smitshoek? Dat was de grote vraag na de nederlaag in het bekertoernooi tegen Sportlust’46 en afgelopen zaterdag tegen Swift.

    |     Foto’s: Pieter Vermeer

Natuurlijk is het doel voor dit jaar, handhaven in de Hoofdklasse, bereikt. Maar als je dan eenmaal zover bent en goed presteert in de bekertoernooien wil je natuurlijk altijd meer, maar een mens is geen machine waarvan je alleen maar een knopje hoeft om te draaien. Smitshoek zou er alles aan gelegen zijn om de punten in eigen huis te houden om zich zodoende te handhaven, kortom, een interessant duel.

Sof

Voor de neutrale toeschouwer zal het ongetwijfeld een leuke wedstrijd zijn geweest met maar liefst negen doelpunten, maar voor FC ’s-Gravenzande werd het uiteindelijk een sof. Tot driemaal toe kwam het op voorsprong, maar even zoveel keer moesten de Westlanders die weer prijsgeven en uiteindelijk met een nederlaag genoegen nemen.

Vooral achterin zat het niet lekker en leek het meer op een foutenfestival. De 1-0 stond al heel snel op het scorebord. Na een matige start van de thuisploeg scoorde Smitshoek wel bij de eerste de beste aanval. Sean Verburg stond helemaal vrij voor het doel en schoot de bal binnen. Maar die voorsprong duurde maar twee minuten, want uit een scrimmage voor het doel van Smitshoek schoot Jan Verduijn de bal binnen. In eerste instantie wilde scheidsrechter Virancikli deze treffer niet goedkeuren, maar na advies van de grensrechter telde het doelpunt wel: 1-1.

Nadat doelman Danny Koning een inzet van Jurien Reineta wist te stoppen, kwam Roel Stoffels op de middenlijn in het bezit van de bal. Hij was op zoek naar een afspeelmogelijkheid, maar kon die niet vinden en dacht kennelijk dan schiet ik zelf maar en hij zag de bal vervolgens in de rechterbovenhoek binnenvallen: 1-2. Kort hierna was er nog een mogelijkheid voor Frank Broos, maar doelman Mike van de Wijngaart stopte zijn inzet. Een poging van Twan van Meerten, op aangeven van Frank Broos, werd door de doelman tot hoekschop verwerkt. In de zevende minuut kon Laurens Visser wel heel gemakkelijk door de FC ’s-Gravenzande-verdediging lopen en bracht de stand weer in evenwicht: 2-2. Voor de thuisploeg verzuimde kort voor rust John van Vugt om zijn ploeg op voorsprong te zetten; de lat bracht uitkomst voor FC ’s-Gravenzande.

In de tweede helft was de eerste kans voor FC ’s-Gravenzande. De inzet van Jan Verduijn, op aangeven van Samet Dag, werd echter door de Smitshoek-doelman gestopt. Maar ook Smitshoek was dicht bij een voorsprong. Een schot van Bart Deprez werd een prooi voor Danny Koning. In de tegenaanval was ook FC ’s-Gravenzande gevaarlijk, maar ook nu reageerde de doelman attent. Toch kwam FC ’s-Gravenzande weer op voorsprong toen Patrick Triep de bal goed teruglegde op Frank Broos, die raak schoot: 2-3. Maar ook die voorsprong duurde niet lang, want Damian van den Oever wandelde zo door de FC ’s-Gravenzande-defensie: 3-3. Maar FC ’s-Gravenzande veerde weer op toen Patrick Triep de bal goed doorkopte op Frank Broos die voor de 3-4 stand zorgde.

Maar ook deze stand hield het niet lang, want zomaar stond de 4-4 op het scorebord, waarschijnlijk een eigen doelpunt. Drie minuten voor tijd bracht – uit een hoekschop – Rutger van der Kleij Smitshoek op voorsprong en daarmee de eindstand op 5-4. FC ’s-Gravenzande probeerde nog op gelijke hoogte te komen, maar verder dan een vrije trap op de lat van Sander Koeleman kwamen de bezoekers niet. Een domper voor FC ’s-Gravenzande, dat de oorzaak van deze nederlaag bij zichzelf moet zoeken, want als je de doelpunten achterin zo gemakkelijk weggeeft, win je geen wedstrijd.

Voor regiogenoot sv Nootdorp was die winst van Smitshoek ook niet echt prettig!

© Haaglanden Voetbal

 

   

Zoeken

Back to Top