Zaterdag Hoofdklasse: FC ‘s-Gravenzande wint zes-punten-duel van Smitshoek

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zaterdag Hoofdklasse: FC ‘s-Gravenzande wint zes-punten-duel van Smitshoek 509

Voor het laatst stonden FC ’s-Gravenzande en Smitshoek in het seizoen 2014-2015 tegenover elkaar. Uit werd het een 0-0 gelijkspel en thuis werd met 2-0 gewonnen. FC ’s-Gravenzande moest dat seizoen een stapje terug doen en degradeerde naar de eerste klasse. Nu stonden beide ploegen in het inhaalduel weer tegenover elkaar. Het verschil op de ranglijst is slechts drie punten, dus op papier zouden de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd moeten zijn en zou winst een mooie opsteker zijn, een echte zes-punten-wedstrijd dus.

    |      Foto’s: Pieter Vermeer

De eerste helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Met af en toe wat uitvallen probeerde men het net te vinden. Voor FC ’s-Gravenzande was in de aanvangsfase de eerste poging voor Sander Koeleman, maar zijn inzet werd door doelman Robin Boot gepakt. Uit een vrije trap kopte Rutger van der Kleij namens Smitshoek de bal maar rakelings naast. Hierna was de thuisploeg weer tweemaal gevaarlijk via Frank Broos. Zijn eerste poging schoot hij naast en was veel te zacht en de tweede werd door Smitshoek tot hoekschop verwerkt, waaruit Roy Vermolen de bal over de lat kopte.

Na ruim een half uur spelen kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Na balverlies in de Smitshoek-defensie kon Frank Broos net voor de achterlijn de bal nog voorkrijgen en maakte Brent Biesheuvel het af: 1-0. Enkele minuten later was hij weer gevaarlijk, maar zijn afstandsschot ging net naast. Hierna lieten de gasten zich enkele malen zien voor het Westlandse doel. Een inzet van Bart Deprez werd door Danny Koning gepakt en in een scrimmage voor het doel van FC ’s-Gravenzande wisten zowel Mustafa Celen als Laurens Visser net niet het laatste tikje te geven. Op slag van rust had Frank Broos de marge kunnen vergroten, maar de bal ging voorlangs en een voorzet van Brent Biesheuvel kwam wel voor, maar net niet goed genoeg voor Yuri Westhoff. Hij raakte de bal maar half.

In de tweede helft was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij. Direct na de aftrap was Roy Vermolen gevaarlijk, maar zijn inzet was te zacht. Uit een voorzet van Frank Broos leek Yuri Westhoff de bal gemakkelijk in het doel te kunnen schieten, maar deze kwam net niet goed voor zijn voeten. Ook Brent Biesheuvel kreeg nog een prima kans, maar wist niet te scoren. Uit een hoekschop kreeg Smitshoek nog een prima mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar de bal stuiterde via Rutger van der Kleij via de grond op het dak van het doel.

De invalbeurt van Jordi Dekker van Smitshoek duurde slechts vijf minuten. Hij ging wel heel opzichtig in de fout tegenover Samet Dag en scheidsrechter Jobse stuurde hem met een directe rode kaart van het veld met nog een kwartier te spelen. De gastploeg kwam hierna nog maar nauwelijks in het stuk voor. FC ’s-Gravenzande deed wat het al de gehele tweede helft verzuimde. In de 78e minuut schoot Yuri Westhoff de bal uit een voorzet van Frank Broos via de paal binnen: 2-0. Tot slot viel er nog een poging te noteren voor Samet Dag, maar zijn inzet ging net naast.

Een verdiende zege voor de thuisploeg, dat de nederlaag van vorige week enigszins goedmaakte en enkele plaatsjes stijgt op de ranglijst. De ‘s-Gravenzandse aanhang hoopt dat dit een vervolg krijgt volgende week zaterdag in de thuiswedstrijd tegen het Zeeuwse Hoek.

© Haaglanden Voetbal

 

Zoeken

Back to Top