Zondag 1B: BMT houdt punt over aan confrontatie met Unitas

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag 1B: BMT houdt punt over aan confrontatie met Unitas 430

De gedoodverfde kampioen van 1B, Unitas, met slechts vijf verliespunten op de ranglijst ontmoette aan de Melis Stokelaan het op de achtste plaats staande BMT. De gastheren moesten nog het één en ander goedmaken. In de heenwedstrijd moesten de volgelingen van trainer John de Wit met een 6-1 verlies diep buigen voor de formatie uit Gorinchem. Een week terug moest BMT een verlies van 5-0 tegen sv Den Hoorn incasseren. De trainer van de thuisploeg had noodgedwongen twee wijzigingen ten opzichte van een week eerder in de opstelling moeten doorvoeren.

De wedstrijd eindigde in een dubbel blanke stand, wat de uitslag goed weergaf in het aantal scoringsmogelijkheden na negentig minuten spelen. Na ruim een kwartier moest doelman Dogukan Boyla voor het eerst ten koste van een hoekschop op een inzet van Armand Selmani in actie komen. Even later was het aan de andere kant Melih Bayhan die op aangeven van Abdullah Achahbar vergat af te ronden. Dan waren er nog wat mogelijkheden over en weer, maar doordat het vizier bij de tweeëntwintig acteurs slecht stond afgesteld bleef het 0-0.

Ook na de doelwisseling hetzelfde spelbeeld en beide partijen deden voor elkaar niets onder. Voor de bewoners van sportpark Molenvliet kregen Joey Lokasi, Fabian van Horssen – schot ver over – en invaller Pascal van Delden kleine kansjes. Voor de formatie van de thuisclub werd de voorzet van Melih Bayhan door Esey Kiflom onderbroken en kon Kamal Aheye niet tot scoren komen. Unitas perste er in de eindfase van het treffen nog een slotoffensief uit, dat voor BMT gelukkig te laat werd ingezet. In blessuretijd moest Arda Genc voor BMT op de doellijn redding brengen op een inzet van Joey Lokasi, nadat doelman Boyla al was gepasseerd en een vliegend schot van Enis Ulusan werd door een knappe redding van goalie Dogukan Boyla tot hoekschop verwerkt.

Trainer John de Wit vond dat het gelijke spel de verhouding goed weergaf. ,, Ik miste een groot aantal spelers door schorsingen en blessures. We hebben tactisch goed gespeeld tegen een prima voetballende ploeg en een punt overgehouden. Ik ben tevreden over de strijdlust die getoond werd”, aldus de trainer van de Escamp-bewoners.

© Haaglanden Voetbal

   

   

Zoeken

Back to Top