Zondag 1B: Eerste driepunter voor VELO tegen Spartaan’20

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag 1B: Eerste driepunter voor VELO tegen Spartaan’20 547

Nieuwkomer Spartaan’20 was niet opgewassen tegen de gedreven ploeg van VELO. Met een 5-2 uitslag deed VELO zich eigenlijk nog tekort, gezien het veldoverwicht dat het gedurende de wedstrijd op de mat legde. Met Cem Sahin, uitgeroepen tot ‘Man of the Match,’ heeft VELO een prima ‘stand in’ voor de vertrokken Roderick Niels Meinema. Door de overwinning weet VELO de weg naar boven in te slaan.

Tekst: Ruud Olrichs | Foto’s: Ron Heinen

Oud-trainer Simon van Vliet wist als geïnteresseerd kijker zich nog te herinneren dat hij als trainer van VELO nog tegen Spartaan’20 had gespeeld. Zoals in de Westlandse Courant gememoreerd kon hij zich de doelpunten van Mike Spencer en Ronald van der Stap nog voor de geest halen. Hij had als trainer ook wel graag een spits gehad die een aantal kansen miste, maar toch twee belangrijke goals wist te maken. Jeffrey Beukenholdt, terug op het oude nest, tekende voor twee doelpunten. De belangrijkste, 1-0 na een halve klokronde, na een aantal gemiste kansen en de derde na een gehele klokronde.

Glenn van den Nieuwenhuijsen trad als vervanger voor Reinier Maartense aan. Het eerste halfuur golfde het spel op en neer, waarbij Spartaan’20 zich als een fris team liet zien. Jeffrey Beukenholdt werd diverse malen in scoringpositie gebracht, maar werd, of goed afgestopt of miste de precisie.
Na een half uur warmdraaien wist Jeffrey Beukenholdt de steekpas van Joren Tromp op waarde te schatten: 1-0. Vijf minuten later pakte Joren Tromp op links de bal op en ouderwets ging deze ‘over de hele’ naar Cem Sahin. Hij kapte simpel zijn tegenspeler uit en met een geweldige linker krulde hij de bal vanaf twintig meter in de linker bovenhoek: 2-0. Dit betekende tevens de ruststand.

Na de thee bleef VELO de tegenstander onder druk zetten. In de 50e minuut kwam Jamairo Rigters op links door. Zijn voorzet werd door Jeffrey Beukenholdt in het doel gewerkt, maar …. de goed leidende scheidsrechter Westenbroek annuleerde de treffer wegens een handsbal van de spits. Na een gele kaart voor Delano Vogels, die dacht een vrije trap te kunnen nemen en geel voor Jörgen Gomes van Spartaan’20, die Cem Sahin de doorgang belette, konden de supporters op de VIP-tribune achter het doel omhoog springen. Djamairo Rigters pakte de bal op het middenveld op en speelde de opkomende Benjamin el Amrani aan. Diens voorzet werd door Jeffrey Beukenholdt onberispelijk afgerond. Voorwaar een schitterende aanval. Drie minuten later zette Jeffrey Beukenholdt Cem Sahin vrij voor de keeper. Hij had er geen moeite mee om de 4–0 voor VELO op de borden te zetten.

Na een vervanging voor de geblesseerde Dennis Blom voor Danny van Voskuilen was het even zoeken voor de verdediging van VELO. Hier maakte de tegenstander gretig gebruik van en door een ongelukkige charge van Pascal Kouwenhoven resulteerde dit in een strafschop. Deze werd door invaller Lucas Rochiendrick koel benut: 4-1. Trainer Albert van der Dussen wisselde Jeffrey Beukenholdt nog voor Tony van der IJssel en Pascal Kouwenhoven voor Kees van Kordelaar. Hier moest VELO zich ook even op instellen. Mark Jacobs moest naar de linkerbovenhoek om een afstandsschot van Juhlien Castillo eruit te ranselen. In de omschakeling wist Hans Kapata van Spartaan’20 op snelheid Yasin Soyturk te bedienen, wat zelfs 4–2 betekende.

Twee minuten voor tijd werd Djaimaro Rigters vanuit het middenveld vrij gezet voor de keeper, waarna hij deze fraai omspeelde en de 5-2 eindstand aantekende. In de laatste minuut liepen Josh Gross Santana van Spartaan’20 en Benjamin el Amrani van VELO nog tegen een gele prent aan in deze sportieve wedstrijd. Volgende week speelt VELO de uitwedstrijd tegen DVV Delft. De week erna hebben de mannen een vrij weekend vanwege het uit de competitie nemen van Kocatepe.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top