Zondag 1B: Laakkwartier zet opmars voort na winst op concurrent VOC

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag 1B: Laakkwartier zet opmars voort na winst op concurrent VOC 606

De strijd tussen de staartploegen Laakkwartier en VOC in de eerste klas werd beslist in het voordeel van de thuisploeg, die daarmee op gelijke hoogte kwam met de opponent uit Rotterdam. De achterstand op de “veilige” tiende plek is nu nog maar één punt.

Foto’s: Franca Dobbe

Lange tijd zag het er niet naar uit dat de gastheren met de winst aan de haal zouden gaan. De eerste helft verliep enorm rommelig en mede door de straffe wind die over het veld raasde werd het publiek niet verwend met goed voetbal. Na een kwartier spelen moesten de Hagenaars verder zonder spelbepaler Michael Verschoor, die bij een ongelukkige actie een knieblessure opliep. Het team van trainer Jeffrey Frijters kon haar draai niet vinden en de gasten uit Rotterdam waren aanvankelijk de bovenliggende partij, maar wisten enkele kansjes niet te verzilveren.

Gaandeweg kreeg Laakkwartier wat meer grip op de wedstrijd en vielen enkele leuke aanvallen te noteren. Ilias Daoudi kreeg de beste kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar in plaats dat hij voor eigen roem ging, speelde hij de bal breed en kon medespeler Raghib Achnak geen doel treffen. Vlak voor rust was het Devlin Sloof die net buiten de beruchte lijnen voorkwam dat de VOC-spits een vrije doorgang kreeg door hem vakkundig en op faire wijze te tackelen en daarvoor een terechte gele surprise ophaalde.

Ook in de tweede helft was het voetbal niet hoogstaand, maar zoals zo vaak vergoedde de spanning veel, waardoor het toch nog wel leuk vertoeven was aan de Jan van Beersstraat. Na twintig minuten kwam Laakkwartier heel goed weg. Gillie Liesdek schoot namens VOC de bal op de kruising en vlak voor het doel ontstonden nog enkele hachelijke situaties. Langs de lijn werden de supporters al nerveus en viel al regelmatig te horen dat er hopelijk wel een puntje aan dit treffen zou worden overgehouden. Dat het er uiteindelijk zelfs drie zouden worden, had menigeen niet voor mogelijk gehouden. Daarvoor speelde het team van Frijters te matig. Wel toonde zijn team weer een tomeloze inzet en werd daarvoor tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd beloond. Ilias Daoudi bracht heel Laakkwartier in extase. Door het centrum wist hij zich vrij te spelen en doelman Vis het nakijken te geven: 1-0.

Slotoffensief

VOC zette aan voor een slotoffensief. Het werd billenknijpen voor de Hagenaars, maar de overwinning lieten ze niet meer van zich afsnoepen. Ook de zeven (!) minuten blessuretijd die scheidsrechter Mohammed uit de hoge hoed toverde, kon daar niets meer aan veranderen.

© Haaglanden Voetbal

(Klik HIER voor meer foto’s van Laakkwartier-VOC)

Zoeken

Back to Top