Zondag 1B: sv Den Hoorn speelt tegen Olympia nasmaak weg

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag 1B: sv Den Hoorn speelt tegen Olympia nasmaak weg 566

De onterechte nederlaag van sv Den Hoorn, een week eerder tegen BMT, was op het sportpark aan de Zuidhoornseweg nog het gesprek van de dag. De taak voor de ploeg van trainer Ronald Hes was om de bittere nasmaak tegen het Goudse Olympia weg te spelen. Olympia treurde nog steeds om het onnodige puntenverlies tegen DVV Delft.

De bezoekers namen het initiatief en zetten sv Den Hoorn vast op haar eigen helft. De eerste speldenprik kwam van Gregory Cattano, die op aangeven van Fokko Bruning de bal voorlangs het doel van keeper Robert-Jan Kuipers van sv Den Hoorn schoot. De Gouwenaren bleven drukken, maar al snel bleek dat het scoringsvermogen niet erg hoog lag. Uit het niets kwamen de rood-witten na ruim een kwartier spelen op 1-0. Een voorzet over links van Ben Verkade werd door Tim Steenks afgerond: 1-0.

Met het openingsdoelpunt kantelde ook de wedstrijd. Twee minuten later kon de aanhang van de thuisploeg – waaronder zich oud-speler en erevoorzitter Eric van Dijk bevond – weer Juichen. Aanvoerder Donny van den Bos plaatste vol precisie het speeltuig naar Youri Kooijmans die met een hard schot het net achter keeper Robbert Dols liet bollen: 2-0. De protesten van de Gouwenaren op de toekenning van het tweede doelpunt waren niet aan scheidsrechter Toonen besteed. De meegekomen supporters uit Gouda waren van mening dat beide doelpunten als cadeautjes aan de gastheren waren weggegeven. Gesteund door de twee snelle treffers kregen de Midden Delflanders het nodige zelfvertrouwen. Halverwege het eerste bedrijf bediende Youri Kooijmans Donny van den Bos. Gelijk op zijn pantoffel genomen kwam het schot twee meter te kort om doel te treffen. Vijf minuten voor de doelwisseling moest Van den Bos zich wegens een blessure laten vervangen door Anthony Sintniklaas en zijn aanvoerdersband aan Donny Slot overhandigen.

In deel twee van de wedstrijd kwamen de bezoekers scherp uit de kleedkamer. Er ontstond een periode waarbij het voor de thuisploeg billenknijpen werd. Een inzet van Soefian de Koning belandde over het aluminiumframe van goalie Robert-Jan Kuipers. Even later een scrimmage voor het heiligdom van Kuipers, waarbij Jeffrey van den Berg en Bas de Joode de doelman assistentie moesten verlenen. Het spelniveau daalde en ontaardde in een potje ‘vechtvoetbal’. sv Den Hoorn probeerde het nog wel om de snelle linkerspits Kooijmans met een ‘lange bal’ in stelling te brengen. Deze tactiek leverde geen resultaat op. Ver in blessuretijd moest de Hoornse doelman al zijn talenten tonen om de bal in de linkerhoek tot hoekschop verwerken.

sv Den Hoorn reist volgende week zondag af naar het sportpark aan de Oldegaarde in Rotterdam waar het het nog puntloze Spartaan’20 ontmoet (aanvang 14:30 uur). Olympia kan de mouwen opstropen tegen het nog ongeslagen Unitas. DVV Delft werd met 9-0 van de Gorinchemse grasmat gespeeld.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top