Zondag 1B: VELO doet goede zaken en neemt drie punten mee uit Nieuwerkerk

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag 1B: VELO doet goede zaken en neemt drie punten mee uit Nieuwerkerk 513

VELO, de nummer vier op de ranglijst, moest een week terug genoegen nemen met een onterecht gelijkspel uit bij VOC. Trainer Albert van der Dussen had zijn mannen goed voorbereid op de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk, de nummer vijf op vijf punten achterstand. Het werd een fraaie 1-3 overwinning in Nieuwerkerk voor de Wateringers.

In de eerste helft was er windvoordeel voor Nieuwerkerk, dat vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief nam. Een schot van Kevin Kamerbeek ging over het doel en Davi Soares Lizardo zag zijn inzet gestopt worden door VELO-doelman Mark Jacobs. VELO was aanvallend ook gevaarlijk, maar een kopbal van Roderick Meinema was te zwak om doelman Sander Hoffman in verlegenheid te brengen en Daan van Rossum, op aangeven van Jerry van Laar, zag zijn inzet naast gaan.

VELO kreeg halverwege het eerste bedrijf een domper te verwerken toen Jerry van Laar (foto) bij een situatie voor het doel een ernstige blessure (kunstgras?) opliep en met een brancard van het veld moest worden gedragen. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat zijn achillespezen zijn afgescheurd, waardoor hij geruime tijd uitgeschakeld zal zijn. Benjamin el Amrani kwam hem vervangen en Kees van Kordelaar schoof door naar de linkerspitspositie.

Tegenslag

Kort voor rust een tweede tegenslag voor VELO. Een afstandsschot van Nieuwerkerk-aanvoerder Ali Benomar werd door VELO-doelman Mark Jacobs verkeerd beoordeeld (dacht dat de bal over het doel zou gaan) maar door de wind daalde de bal en viel over de doelman in het doel: 1-0. VELO probeerde voor rust nog wel op gelijke hoogte te komen, maar een schot van Danny van Voskuilen ging over het doel en een kopbal van Gerben Koop en een schot van Benjamin el Amrani werden een prooi voor de doelman van Nieuwerkerk.

Tandje

In de rust had trainer Albert van der Dussen zijn mannen aangegeven dat er nog een tandje bij moest om tot een goed resultaat te komen. Succes kwam er al in de 47e minuut. Een actie van de gevaarlijke Roderick Meinema leverde een corner op die door Daan van Rossum voor doel werd gebracht. De kopbal van Gerben Koop kwam via een verdediger van Nieuwerkerk voor de voeten van Michiel Draaisma die zich niet bedacht en met een strak schot VELO op gelijke hoogte bracht: 1-1. VELO bleef daarna het spel dicteren met een schot van Michiel Draaisma, op aangeven van Roderick Meinema, net naast het doel en een inzet van Roderick Meinema zelf, dat gestopt werd door de Nieuwerkerk-doelman. Glenn van den Nieuwenhuijsen zag zijn schot, op aangeven van Michiel Draaisma, geblokt worden door een verdediger van de thuisploeg.

Beloond

VELO bleef de bovenliggende partij en werd ook terecht beloond. Een vrije trap van Daan van Rossum vanaf zo’n twintig meter, na een overtreding op Kees van Kordelaar, verdween over de muur hoog in de  hoek: 1-2. Kees van Kordelaar schoot daarna een bal net naast, Gerben Koop zag zijn kopbal ook langs de verkeerde kant van de paal gaan en Mitchell Weissenberg zag zijn kogel weggestompt worden door de doelman. Deze bal kwam vlak voor doel voor de voeten van Michiel Draaisma, maar hij schoot over. Even later, bij een voorzet van Roderick Meinema, was Michiel Draaisma ook niet gelukkig (schot naast) in de afronding. Kort voor tijd deelde VELO de genadeslag uit via een strafschop. Roderick Meinema werd in een duidelijke scoringspositie gevloerd door de doelman van Nieuwerkerk. Arbiter Van Loenen spaarde de doelman met slechts een gele kaart, maar de strafschop werd wel onberispelijk ingeschoten door Daan van Rossum: 1-3. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar en de punten waren in de tas.

Derby

Na drie uitwedstrijden speelt VELO zondag een thuiswedstrijd tegen Laakkwartier. Uit werd het na een 1-0 achterstand een ruime 1-6 overwinning, maar deze wedstrijd begint gewoon weer met 0-0 en VELO zal weer aan de bak moeten om een overwinning bij te kunnen bijschrijven. Reinier Maartense wordt bij zijn laatste wedstrijd aan de zijlijn vergezeld door Daan van Rossum, die tegen Nieuwerkerk zijn vierde gele kaart opliep.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top