Zondag 1B: VELO haalt uit tegen PSV Poortugaal

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag 1B: VELO haalt uit tegen PSV Poortugaal 546

Na twee afgelastingen wilde VELO weer graag voetballen. Gelukkig heeft tegenstander Poortugaal kunstgras op het hoofdveld dus er kon in ieder geval gevoetbald worden. Na een 0-2 ruststand trok VELO uiteindelijk met een 1-4 overwinning aan het langste eind.

Drie basisspelers niet in het veld (Jeffrey Beukenholdt, Daan van Rossum en Gerben Koop), maar VELO heeft een brede selectie en dus stonden er gewoon weer elf spelers op het veld bij het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Schippers. De eerste aanvallen kwamen van VELO, maar Cem Sahin was deze keer minder gelukkig bij de afronding van zijn acties. Daarna was het de beurt aan Poortugaal, maar VELO-verdediger Reinier Maartense (foto) stond op de goede plaats om een inzet van Dave van Driel op de doellijn weg te werken.

Snelheid

VELO pakte de draad op en vooral Abbes Rahmoune aan de linkerkant was gevaarlijk met zijn snelheid, maar konden zijn voorzetten niet worden afgerond en leverden alleen maar corners op. Toch stond Abbes Rahmoune na een half uur wel aan de basis van de voorsprong van VELO. Met een bekeken pass stuurde hij de opkomende Benjamin el Amrani de diepte in en zijn voorzet werd door Poortugaal-verdediger Sven Weeda in eigen doel gewerkt: 0-1. Daarna ging het spel over en weer en wist VELO op slag van rust de voorsprong te vergroten. De inzet van de opgekomen Dennis Blom kwam via Poortugaal-doelman Roy van Oossanen voor de voeten van Michiel Draaisma, die deze buitenkans wel wist te benutten: 0-2. Scheidsrechter Schippers negeerde daarbij het vlagsignaal van de grensrechter van Poortugaal.

Rebound

Na de thee leek VELO in de 49e minuut de wedstrijd op slot te gooien met het tweede doelpunt van Michiel Draaisma, in de rebound van een door de doelman van Poortugaal half gekeerd schot van Cem Sahin. Deze keer honoreerde de scheidsrechter wel het vlagsignaal van zijn assistent langs de lijn, dus bleef het 0-2. Poortugaal werd daarna feller en ging met veel elan op zoek naar de aansluitende treffer. VELO werd daarentegen slordig en liet zich terugdringen op eigen helft. Gelukkig voor VELO werd in de 61e minuut een treffer van Poortugaal van Ali Benomar, na deskundig advies van VELO-assistent scheidsrechter Jerry van Laar, afgekeurd. Poortugaal bleef aandringen, maar werd niet beloond bij een kopbal over het doel van Berkan Bayraktar.

Slotakkoord

Na deze mindere periode trok VELO het spel weer naar zich toe. Abbes Rahmoune gaf vanaf de linkerkant een afgemeten voorzet op de voor doel vrijstaande Cem Sahin, maar hij wist deze grote kans niet te benutten en zag zijn schot over het doel gaan. VELO bleef het spel dicteren en na slecht uitverdedigen van de Poortugaal-defensie schoot Kees van Kordelaar VELO naar een 0-3 voorsprong. Kort daarna een wervelende actie van Cem Sahin, maar zijn schot ging net naast het doel. In het laatste kwartier kwamen Tony van den IJssel, Roël van der Valk en Danny van Voskuilen nog in het veld voor Michiel Draaisma, Kees van Kordelaar en Delano Vogel. Na een redding van de doelman van Poortugaal bij een actie van Cem Sahin was het invaller Tony van den IJssel die, op een assist van Joren Tromp, zijn eerste competitiedoelpunt voor VELO maakte en de score verhoogde naar 0-4. Na weifelend optreden van de VELO-defensie was het slotakkoord voor Poortugaal dat via Berkan Bayraktar, op aangeven van Soliman El Yakoubi, nog de spreekwoordelijke eer kon redden: 1-4.

Goed gevoel

Met deze mooie en verdiende overwinning gaat VELO als de nummer drie op de ranglijst met een goed gevoel de winterstop in. Op 6 januari vertrekt de selectie voor een trainingskamp naar Gran Canaria, waar weer onder zomerse omstandigheden getraind kan worden en ook wedstrijden op het programma staan tegen GDA (zon) en SC Feyenoord. Op zondag 28 januari hervat VELO de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen Hoogland.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top