Zondag 1B: VELO laat het afweten tegen Olympia

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag 1B: VELO laat het afweten tegen Olympia 410

Uit bij Olympia pakte VELO nog een mooie overwinning, maar op eigen grond zakte VELO na een 0-1 achterstand bij rust in de tweede helft door het ijs en moest het een smadelijke 0-4 nederlaag incasseren.

Door de vele regen kon er niet op het hoofdveld worden gespeeld, dus werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld. De eerste wapenfeiten waren voor Olympia via Erwin van der Wal en Soefian de Koning, maar hun inzetten hadden niet het gewenste resultaat. Namens VELO was Abbes Rahmoune gevaarlijk, maar zijn schot werd gestopt door Olympia-doelman Robbert Dols. Ook de opgekomen Benjamin el Amrani was dichtbij een doelpunt maar, op een voorzet van Jeffrey Beukenholdt, schoot hij net naast en ook Gerben Koop zag zijn kopbal langs de voor VELO verkeerde kant van de paal gaan. Het eerste doelpunt viel wel aan de andere kant. Zo’n tien minuten voor rust kon Olympia-aanvaller Hamza Mehrach, na balverlies van Benjamin el Amrani, vrij uithalen en zijn team met een strak schot op voorsprong brengen: 0-1.

Vizier

In het begin van de tweede helft probeerde VELO wel terug te komen in de wedstrijd, maar in de afronding stond het vizier bij VELO niet op scherp. In de 65e minuut was dat wel het geval bij Olympia toen Hamza Mehrach zijn tegenstander Gerben Koop handig uitkapte en de bal in de korte hoek schoot: 0-2. VELO zakte qua voetbal steeds meer weg en ondanks een doelpoging van de ingevallen Tony van de IJssel (keeper redde met de voet) kregen de aanvallers van Olympia steeds meer ruimte. De snelle en handige Soefian de Koning wist daar goed van te profiteren en kon met twee doelpunten de score uitbouwen naar 0-4.

Accepteren

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wassink, die een prima wedstrijd floot, kon VELO niets anders doen dan deze nederlaag accepteren en het vizier weer richten op de volgende wedstrijd. Het trainersduo Albert van der Dussen (foto)/Matthew Simons moet deze week het team weer op de rails zetten om komende zondag, uit bij koploper Unitas, te laten zien dat deze nederlaag een vergissing is geweest. VELO, nu de nummer drie op de ranglijst, zal punten moeten pakken om mee te blijven doen om de prijzen.

© Haaglanden Voetbal

   

Zoeken

Back to Top