Zondag 1B: VELO maakt geen fout tegen hekkensluiter DVV Delft

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag 1B: VELO maakt geen fout tegen hekkensluiter DVV Delft 660

Na de winterstop begon VELO slecht met twee nederlagen op rij. In de wedstrijd tegen hekkensluiter DVV Delft moest deze neerwaartse spiraal worden doorbroken. Na een 1-0 voorsprong bij rust wist VELO in de slotfase pas het verschil te maken en noteerde een ruime 4-0 overwinning.

   |    Foto’s: MFH-Design

Door blessures en een schorsing moest trainer Albert van der Dussen de nodige aanpassingen doen in zijn team met onder meer Sunny Dihal, Tony van den IJssel, Djamairo Rigters en Jerry van Laar in de basis. Jerry van Laar zag zijn plaats in de basis al na vijf minuten beloond met een doelpunt toen hij een assist van Jeffrey Beukenholdt in de verre hoek schoot: 1-0. VELO bleef daarna wel het spel bepalen, maar was met Tony van den IJssel en Delano Vogel (schoten naast) ongelukkig in de afronding. Djamairo Rigters kreeg ook goede kansen om zijn plaats in de basis glans te geven, maar alleen voor doelman Klaas van Balen schoot hij naast het doel en een tweede inzet spatte uiteen op de lat. DVV Delft probeerde het ook wel, maar in de afronding bleek wel waarom er tot nu toe zo weinig gescoord is.

In de tweede helft was het toch weer DVV Delft dat het spel naar zich toe probeerde te trekken. Maar bij de vele aanvallen van de bezoekers bleek andermaal het gebrek aan scorend vermogen. Vooral Souhail El Boujaddaini liet zich gelden, maar hij zag zijn schoten of naast gaan of hij vond VELO-doelman Mark Jacobs op zijn weg. Jerry van Laar maakte plaats voor Pascal Kouwenhoven en voor Djamairo Rigters kwam Abbes Rahmoune in het veld. Met zijn snelheid bracht hij meer vaart in de aanvallen van VELO, maar zijn voorzetten werden niet doeltreffend afgerond door Tony van den IJssel (keeper redde) en Glenn van den Nieuwenhuijsen (kopbal naast). Ook Jeffrey Beukenholdt, op aangeven van Cem Sahin, had de voorsprong kunnen vergroten, maar ook hij vond de Delftse doelman Klaas van Balen op zijn weg.

In de laatste tien minuten wist VELO toch het kranige verweer van DVV Delft te breken. Een vrije trap van Cem Sahin kwam op de hand van een Delftse verdediger, waarna Cem Sahin zelf de toegekende strafschop inschoot: 2-0. Jeffrey Beukenholdt kon, bijna staande op de doellijn, een assist van Abbes Rahmoune niet missen (3-0) en Tony van den IJssel, neergelegd in het strafschopgebied, benutte de strafschop en bracht zijn team op 4-0. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Louis Wagner, die de wedstrijd onnodig naar zich toe trok, was VELO natuurlijk weer blij met de drie punten en klom het daardoor naar de tweede plaats op de ranglijst in deze qua gespeelde wedstrijden scheef getrokken competitie. Zondag aanstaande gaan de mannen van het trainersduo Albert van der Dussen en Matthew Simons naar Spartaan’20, de nummer tien op de ranglijst. Ondanks de 5-2 overwinning thuis geen gemakkelijke wedstrijd, maar drie punten zijn noodzakelijk om mee te blijven doen om een prijs.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Zoeken

Back to Top