Zondag 1B: VELO (zon) blameert zich in uitduel bij Hoogland

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag 1B: VELO (zon) blameert zich in uitduel bij Hoogland 549

VELO verloor afgetekend met 5-0 van Hoogland, de nummer twee op de ranglijst en dan valt er eigenlijk weinig te melden. De ploeg van trainer Albert van der Dussen zit duidelijk in een neerwaartse spiraal.

Vanaf het begin was Hoogland de betere ploeg. Na een schot van Hossein Mezsbanali dat via de lat over het doel ging, werd in de zevende minuut de score wel geopend. Bij een aanval op rechts, waarbij het vlagsignaal van grensrechter Piet Molenaar wegens buitenspel werd genegeerd door scheidsrechter Jos Straver, kwam de voorzet van Stijn Mossink bij ploeggenoot Hossein Mezsbanali, die strak uithaalde en de 1-0 noteerde. Hoogland bleef het spel dicteren, maar meer doelpunten bleven, gelukkig voor VELO, uit. Kort voor rust wel een grote kans voor VELO op de gelijkmaker, maar eerst strandde Jeffrey Beukenholdt op de doelman en in de rebound moest Glenn van den Nieuwenhuijsen (foto) ook capituleren voor Hoogland-doelman Sebastiaan Bruins.

Tegenslag

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld met een beter Hoogland en een VELO dat niet meer als team de strijd wilde aangaan. Na de 2-0 voor Hoogland na dik een uur spelen, kreeg VELO in de 70e minuut nog meer tegenslag te verwerken. Doelman Mark Jacobs kreeg direct rood na een overtreding binnen het strafscopgebied op Hossein Mezsbanali. Aangezien er door diverse omstandigheden geen reservedoelman beschikbaar was, eigenlijk VELO onwaardig, moest Glenn van den Nieuwenhuijsen het doel gaan verdedigen. De toegekende strafschop werd feilloos ingeschoten en ook daarna vielen er nog twee doelpunten voor Hoogland, waardoor uiteindelijk de 5-0 op het scorebord kwam. VELO leek in de slotfase nog de spreekwoordelijke eer te redden via Reinier Maartense, maar zijn schot/voorzet kwam via de kruising terug in het veld.

Aanstaande zondag kan VELO zich weer van de goede kant laten zien in de thuiswedstrijd tegen FC Boshuizen. Albert van der Dussen is in de slotfase van de competitie zeker niet te benijden en zal alles uit de kast moeten halen om toch nog de nodige punten te vergaren.

© Haaglanden Voetbal

   

   

Zoeken

Back to Top