Zondag 2C: Geconcentreerd spelend VUC maakt geen fout en houd DOSR in bedwang

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag 2C: Geconcentreerd spelend VUC maakt geen fout en houd DOSR in bedwang 541

DOSR uit Roelofarendsveen stond op wedstrijddag veertien op het programma voor VUC. De heenwedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen door de pinguïns. De gasten waren echter de laatste weken aan een goede serie bezig en hebben een aantal overwinningen geboekt, waardoor zij inmiddels opgeklommen waren naar de vierde plek op de ranglijst. VUC doet het goed en won vorige week van laagvlieger Alphen, waardoor de tweede plaats werd ingenomen.

Foto’s: Franca Dobbe

VUC domineerde de eerste helft, speelde de bal veelvuldig rond en kwam een enkele keer gevaarlijk door. De lange doelman van DOSR stond zijn mannetje en stond enkele malen op de goede plek. De beste kans was er al vrij vroeg in de wedstrijd. Devin Roodenburg kwam goed op, ging de combinatie aan met Gino van der Kleij en leverde een goede voorzet af op Youri Buwalda. De kopbal werd via een verdediger tot hoekschop verwerkt.

DOSR beperkte zich voornamelijk tot inzakken en het zoeken naar een snelle uitval. Twee keer kwamen de aanvallers in de buurt van het VUC-doel, maar echt gevaarlijk werd het niet. Toen de bezige aanvaller Fennes ongelukkige in botsing kwam en na ruim een half uur spelen moest worden gewisseld, leek de dadendrang voorbij. VUC probeerde wel, maar was slordig in de eindpass waardoor met een 0-0 aan de thee werd gegaan.

Ondanks dat VUC de wedstrijd onder controle had, werd dit pas de tweede helft uitgedrukt in doelpunten. Na enkele plaagstootjes was het na twaalf minuten in de tweede helft eindelijk raak. Aanvoerder Memet Guzelmansur opende met een crosspass op Dennis van der Poel. Van der Poel nam de bal op een mooie wijze direct in de loop mee en drong door tot aan de achterlijn. Zijn voorzet richting goalgetter Jergo Leijdekkers was op maat en de manier waarop Leijdekkers de bal achter zijn standbeen in de verre hoek deed belanden, betekende een prachtig doelpunt voor VUC: 1-0. DOSR moest wat uit haar schulp kruipen, waardoor er wat meer ruimte ontstond voor de thuisploeg. DOSR kwam een keer gevaarlijk door in de counter na ruim een uur spelen, maar doelman Steven Verstraten stond goed opgesteld.

Na ruim tachtig minuten spelen gooide VUC de wedstrijd in het slot. Danny de Jel maakte zich vrij en leverde een voorzet af op Leijdekkers. De VUC-spits werkte de bal met een lob over een verdediger heen en schoof de bal vervolgens in de verre hoek: 2-0. Dit tweede doelpunt was bijna net zo mooi als het eerste en VUC leek op rozen te zitten. DOSR probeerde het met nog een lange aanvaller en de diverse lange ballen, maar de organisatie en verdediging stond goed bij VUC. Met ook verdediger Wessel van Vliet erbij, werden ook de lange ballen richting luchtmacht onschadelijk gemaakt. Net toen iedereen dacht dat de 2-0 als winst de boeken in kon, startte De Jel met een slalom. Met zijn linker haalde hij uiteindelijk hard uit en zette hiermee in de laatste minuut de 3-0 op het scorebord.

Complimenten

Een mooie en verdiende overwinning voor de mannen van trainers Mark Moen en Sandro Tarantino. Moen complimenteerde na afloop zijn ploeg. ,,De organisatie stond weer goed en we hebben weinig weggegeven. Het geduld was er en voorin werd de creativiteit uiteindeljk omgezet in doelpunten. We zijn net over de helft, maar het is fijn om te zien dat we volwassener omgaan met bepaalde wedstrijden en tegenstanders met een bepaalde voetbalopvatting.”

© Haaglanden Voetbal

   

Zoeken

Back to Top