Zondag 2C: HVV en Laakkwartier verdienen niet te winnen

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag 2C: HVV en Laakkwartier verdienen niet te winnen 560

In de kelder van 2C ontving de Koninklijke HVV stadgenoot Laakkwartier. Op de ranglijst stonden de gastheren met het minimale verschil van één punt voor op een elfde stek. Beide teams hadden achttien maal in het lopende seizoen het net van de tegenstanders kunnen vinden. De bewoners van de Jan van Beersstraat hadden slecht één keer meer de bal uit het net moeten halen. Statistieken zeggen dikwijls weinig, maar in deze wedstrijd wezen de cijfertjes de juiste krachtsverhoudingen aan.

De Kroonleeuwen begonnen voortvarend aan het karwei en hadden al in de eerste minuut de leiding kunnen nemen met een kopbal van Joppe van der Bruggen. Na een kwartier verdween het initiatief en ontstond een vlakke wedstrijd op het zwaar te bespelen veld. Nadat het treffen twintig minuten aan de gang was, kreeg Michael Verschoor van Laakkwartier de mogelijkheid om de score open te breken. De balbehandeling duurde net even te lang om doelman Daniël Voskamp te verrassen. Een minuut later moest Mano Jongmans (HVV) zich wegens een blessure laten vervangen door Diederik Janssen.

Het ontbreken van de sterkhouders Giovanni Linnenbank bij Laakkwartier en Jaap Donker bij De Groote Haagsche werd pijnlijk gevoeld. Linnenbank werd drie weken geleden geopereerd, maar had tegen alle verwachtingen in alweer plaats in de dug-out genomen. Jaap Donker was niet speelklaar in verband met een hamstringblessure. Het vertoonde spel blonk niet echt uit door schoonheid en langzaam maar zeker veranderde het in ‘knotsboem-naar-voren-voetbal’, en dat tot ergernis van trainer Edmund Vriesde. Een hoogtepunt vond na een halfuur spelen plaats. Een vrije trap genomen door Stefan Roos werd in de rechter bovenhoek gekruld, wat ook werd doorzien door goalie Alessandro Veugelers. Aan de andere kant passeerde Timmy van der Burg in een moeilijke hoek doelman Voskamp. De bal rolde voorlangs waar Abdessamed Amakran net iets te kort kwam om af te ronden. Moeizaam werden de eerste vijfenveertig minuten vol gemaakt.

Vijf minuten na de doelwisseling werd Luuk Coenraads in stelling gebracht en vuurde een krachtig geplaatst schot tussen de palen van het Laakkwartier-doel. Met een uitstekende reflex van de keeper van de rood-zwart geblokten bleef de nul behouden. Na een goed uur gespeeld te hebben ontstond er weer een mogelijkheid voor de thuisploeg. Joppe van der Bruggen, die aangespeeld werd door Luuk Coenraads, moest toezien dat zijn inzet als een raket over het aluminiumframe van de bezoekers zeilde. Met nog zes minuten te gaan kwam invaller Jesper Fennema goed door, zijn schot werd geblokkeerd waar in de rebound Jaap Akerboom de bal op het dak van het Laakkwartier-doel deed belanden. Tenslotte was het met nog een minuut te gaan, dat een omhaal van de onfortuinlijke Joppe van der Bruggen het doel miste.

De komende wedstrijd speelt Laakkwartier in een thuiswedstrijd tegen KDO uit Wilnis en gaan de Kroonleeuwen op bezoek bij TAC’90.

© Haaglanden Voetbal

   

Zoeken

Back to Top