Zondag 2C: HVV haalt broodnodige punten binnen tegen KDO

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag 2C: HVV haalt broodnodige punten binnen tegen KDO 376

In de kelder van 2C ontving de Koninklijke HVV het op de tiende plaats staande Kracht Door Oefening (KDO) uit De Kwakel. Het verschil op de ranglijst bedroeg vier punten in het voordeel van de bezoekers. Nadat de Kroonleeuwen in de laatste wedstrijd teleurstellend tegen rode lantaarndrager Foreholte met 0-0 hadden gelijkgespeeld, moesten nu de broodnodige punten binnenboord worden gehouden.

Daarentegen had KDO een knappe 2-0 overwinning op GDA geboekt. HVV-trainer Edmund Vriesde had in de basisopstelling plaatsen vrij gemaakt voor doelman Daniël Voskamp, Joppe van der Bruggen en Dante van der Heyden. Tommie Steens kamt nog steeds met een langdurige blessure en is in deze voetbaljaargang nog niet aan spelen toe gekomen.

De bewoners van sportpark ‘De Diepput’ startten voortvarend. Al in de vijfde minuut kopte Luuk Coenraadts op aangeven van Stefan Roos over het doel van de bezoekers. De ‘Wassenaarse Leeuw’ veroverde een licht optisch overwicht met een aantal goede mogelijkheden om de score open te breken. Wat anderen nog niet lukte, lukte halverwege de eerste helft Jaap Akerboom wel die uit een assist van Jaap Donker het net achter doelman Jesper Oudshoorn deed bollen. 1-0. De Noord-Hollanders gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar konden de trekker niet overhalen om de gastheren pijn te doen.

Met nog zes minuten in de eerste helft te gaan verslikte de goalie van de roodhemden zich en wist hij zijn misgrijpen ten koste van een hoekschop te herstellen. Een minuut later haalde Stefan Roos trefzeker uit en tekende de 2-0 aan. De voorsprong had nog grotere vormen kunnen aannemen omdat Joppe van der Bruggen een honderd procent kans niet wist te benutten. Nog voor de doelwisseling werd de doelpuntenmaker (Stefan Roos) na een forse tackle zodanig geblesseerd dat hij strompelend de thee moest gaan opzoeken, waarna hij niet meer op het veld terugkeerde en vervangen werd door Martijn Canters.

Al na vijf minuten spelen in het tweede bedrijf werd een inzet van Jaap Akerboom door keeper Jesper Oudshoorn half gekeerd, waarna Joppe van der Bruggen in de rebound de 3-0 scoorde. Het thuispubliek waande zich in een droom en wist niet wat het overkwam. Na een klein uur werd de afstand tussen de partijen verkleind door Joris Kortenhorst door een schot dat voorlangs het doel van Daniël Voskamp via de paal in het zijnet belandde: 3-1. Hierop volgde voor de thuisploeg en aanhang een periode van billenknijpen. De volgelingen van trainer Raymond de Jong gingen volop druk uitoefenen op het doel van de ‘Groote Haagsche’. Schoten van Joeri Stange, Mathijs van Rijn en Sven Vlasman misten doel. Vijf minuten voor de officiële negentig was het dan toch raak door Rick Kruit op aangeven van Sven Vlasman: 3-2.

Scheidsrechter Wim van Horssen wist van geen ophouden, waardoor de spanning tot het kookpunt werd opgevoerd. Toch had Luuk Coenraadts ver in blessuretijd aan alle spanning een einde kunnen brengen. De 4-2 was niet aan hem gegund. HVV stijgt met deze overwinning een plaatsje op de ranglijst van dertien naar twaalf.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top