Zondag 2C: RKDEO buigt achterstand in slotfase om in winst

Geen categorie, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag 2C: RKDEO buigt achterstand in slotfase om in winst 300

RKDEO blijft bovenin meedraaien na een overwinning op Teylingen. De zege kwam ziet zomaar tot stand. Met nog een kwartier te gaan keken de Nootdorpers nog tegen een achterstand aan. In de slotfase greep de ploeg van trainer Jeroen Struijs toch nog de volle winst.

Na tien minuten werd in het duel tussen RKDEO en Teylingen het eerste gevaar gesticht. Een schot van Bob van der Vlucht van de bezoekers belandde in de handen van RKDEO-keeper Dennis Hendriks. Negen minuten later werd Hayden Bergen richting de achterlijn gestuurd. Zijn lage voorzet werd door de jarige Alexis Koutsis op de rand van het strafschopgebied aangenomen. Koutsis kapte en schoot de bal hard in de touwen: 1-0.

Vlak voor rust was Teylingen twee keer succesvol. Eerst tikte Dirk Zwetsloot in de 42e minuut een bal, die vanaf de tweede paal werd teruggelegd, binnen. Daarna was het de beurt aan Pascal de Ridder die met een lob Dennis Hendriks verschalkte waardoor de ruststand 1-2 werd.

Na de pauze zocht RKDEO de aanval. Izzy Rosini werkte de bal over het doel heen en werd twintig minuten later een schot van Jordy Pronk geblokt. In de rebound ging de inzet van Tommy Simonis over het doel heen. Iets eerder in het duel hield Dennis Hendriks een schot van Pascal de Ridder met zijn voeten tegen.

Met nog elf minuten op de klok kon Sander Kuipers vanuit de kluts de 2-2 aantekenen. Alexis Koutsis had daarna een fraaie actie en sloot af met een schot waarop Teylingen-keeper Pieter Witteman zich tot het uiterste moet strekken om een handje tegen de bal te krijgen en tot corner te verwerken. Vlak voor het eindsignaal ging Hayden Bergen goed door en gaf voor. Een overstapje van Twan Greeve stelde de opkomende Fahmie Labari in staat om bij de tweede paal alsnog de winnende treffer in te schieten: 3-2.

© Haaglanden Voetbal

   

Zoeken

Back to Top