Zondag 2C: RKDEO in problemen na nederlaag bij Meerburg

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag 2C: RKDEO in problemen na nederlaag bij Meerburg 494

In Zoeterwoude ging RKDEO onderuit tegen mededegradatiekandidaat Meerburg. De Nootdorpers moesten de afgelopen weken al de punten afgeven aan concurrenten als DOSR en Groeneweg en staan nu in de gevarenzone.

RKDEO opende het duel met Meerburg sterk. De eerste kans leverde nog niets op. Jari Seffelaar speelde Luuk Goedbloed aan die naar binnen draaide en tegen Meerburg-keeper Patrick Bom aan schoot. In de rebound kon Tom Simonis de bal ook niet in het doel krijgen. Twee minuten later leverde een vrije trap van Ryan Lugtigheid wel de 0-1 op.

In de zestiende minuut trok Meerburg de stand gelijk. Een corner van rechts belandde op de lat. In de rebound schoot Jorge Bonekamp de bal bij de linkerpaal binnen: 1-1. In de tien minuten daarna stond RKDEO-keeper Dennis Hendriks twee keer goed op zijn plaats bij schoten van Jorge Bonekamp en Ramon Weijers. Aan de andere kant kon Luuk Goedbloed Patrick Bom niet verschalken. Vlak voor rust kreeg RKDEO nog een aantal kansen die onbenut bleven. Vlak voor het fluitsignaal bracht Mats van der Poel de thuisploeg uit een voorzet van rechts op 2-1.

RKDEO kon na de thee de stand al weer vrij snel gelijk trekken. Uit een combinatie met Ryan Lugtigheid scoorde Chris Nieuwpoort in de 52e minuut. Na twee mogelijkheden voor Simonis en Lugtigheid, kwam RKDEO ruim een kwartier voor tijd weer op voorsprong. Hayden Bergen nam de bal mee vanaf de middellijn en gaf op tijd voor. Simonis kon de bal in de lucht toucheren en bracht de 2-3 op het bord.

In het laatste kwartier liet RKDEO de zege door de vingers glippen. Na een overtreding van Hayden Bergen kreeg Meerburg een vrije trap aan de zijkant van de zestien meter. Jeroen Verboon sprong over de bal van Justin de Jong heen. Het leer rolde vervolgens achter Hendriks het doel in: 3-3. Met nog vier minuten op de klok werd het duel in het voordeel beslist van Meerburg door een afstandsschot van Sjors Brandsma: 3-4.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top