Zondag 2C: VUC geen medelijden met HVV

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag 2C: VUC geen medelijden met HVV 505

Met nog vijf wedstrijden te gaan was het voor beide ploegen zaak om voor de winst te spelen. VUC staat samen met DSOV bovenaan en wil deze positie graag behouden en alleen voortzetten en HVV heeft de punten hard nodig om zich veilig te spelen in deze zondag tweede klasse C.

Foto’s: Ron Heinen

Bij beide ploegen een aantal blessures in de aanvallende linie, maar beide trainers, Mark Moen en Edmund Vriesde, konden weer elf spelers opstellen zodat de wedstrijd kon starten. Al snel was het VUC dat gevaarlijk was. Na twee minuten haalde Dominique Aries de achterlijn en legde voor op Richard Versteden. Zijn inzet werd op de doellijn gepareerd door doelman Daniël Voskamp van HVV. De kroonleeuwen zetten hier in de tegenstoot een kans tegenover met een kopbal, die twee meter over het doel van Steven Verstraten verdween.

In de negende minuut kwam VUC op voorsprong. De voorzet vanaf links werd teruggelegd maar was niet op maat. Spits Jergo Leijdekkers geloofde er echter toch in, was eerder bij de bal dan de verdediging van HVV, draaide en haalde met links uit in de verre hoek: 1-0. Een start zoals gewenst voor de pinguïns. Vijf minuten na de openingstreffer kwam HVV goed door via een loopactie door Job van der Bruggen. De aanvallende middenvelder kwam door en haalde zonder nadenken vanaf een meter of 25 uit. Zijn schot in de verre hoek werd vakkundig door doelman Verstraten uit het doel getikt.

Enkele minuten na deze eerste echte kans voor HVV was het VUC dat de wedstrijd een flitsende start zou geven. Na ruim een kwartier spelen werd een voorzet niet goed weggewerkt door twee verdedigers van HVV. De bal bleef ‘hangen’ en Dominique Aries pikte de bal op en schoof deze direct onder doelman Voskamp door: 2-0. Het zou nog beter worden voor VUC. In de 24e minuut onderschepte middenvelder Guy Muller de bal, legde het leer klaar en besloot zelf te schieten. Het schot van Muller was strak en draaide weg van doelman Voskamp de verre hoek in: 3-0. Het eerste competitiedoelpunt in ruim vier seizoenen voor de man die normaliter menig nummer tien tot figurant degradeert. Na de 3-0 creërde VUC nog twee goede kansen, maar bleef het doelpuntenaantal steken op drie stuks.

De eerste vijf minuten na rust direct alweer spektakel aan Het Kleine Loo. In de 49e minuut leverde Aries een goede voorzet af op Jergo Leijdekkers en de spits van VUC wist wel raad met dit buitenkansje: 4-0. Twee minuten na de 4-0, deed HVV wat terug. Het ging wat meer vrijuit en opportunistischer spelen. Dit leidde tot een scrimmage in het strafschopgebied van VUC. In tweede instantie wist HVV tot scoren te komen: 4-1.

HVV probeerde er nog wat van te maken en bleef vooruit spelen. VUC stond goed en kon vanuit een goede organisatie direct de aanvallers in de één-op-één zetten, waardoor er diverse mogelijkheden kwamen om de score verder uit te breiden. Met Wessel van Vliet en Burak Sarican in de ploeg van VUC was het voor trainer Mark Moen goed om te zien dat ook deze spelers direct mee kunnen in de organisatie van de ploeg.
Aanvallend werden de ruimtes voor VUC nog groter en konden de aanvallers een aantal keren gevaarlijk doorkomen. Jergo Leijdekkers kon zijn derde van de middag noteren in de 68e minuut na wederom een voorzet van Dominique Aries: 5-1. VUC wilde door, mede omdat er door de gelijke stand met DSOV, mogelijk ook naar het doelsaldo gekeken zal worden. Versteden creërde twee keer een goede kans, maar de bal miste vaart. Trainer Mark Moen bracht tien minuten voor tijd aanvaller Danny de Jel nog even in na afwezigheid van vier wedstrijden door een blessure. Nog geen minuut na het inbrengen zette Leijdekkers invaller De Jel met een prima steekbal alleen voor doelman Voskamp. De Jel stifte de bal over Voskamp heen en tilde de stand naar 6-1 in het voordeel van VUC. De verder sportieve wedstrijd eindigde ook met deze stand.

HVV zal de laatste wedstrijden nog vol aan de bak moeten om punten te vergaren. VUC dacht rond vier uur een gaatje geslagen te hebben, omdat RKDEO gelijk had gespeeld en DSOV tegen een achterstand aan keek bij Laakkwartier. DSOV wist echter in de laatste drie minuten de achterstand nog om te buigen in Den Haag, waardoor zowel VUC als DSOV in puntenaantal gelijk en bovenaan blijven staan. Door de ruime winst van VUC tegen HVV is het echter VUC dat nu op doelsaldo de koppositie overneemt van de ploeg uit Vijfhuizen.

© Haaglanden Voetbal

   

   

Zoeken

Back to Top