Zondag 2C: VUC na overwinning op GDA medekoploper

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag 2C: VUC na overwinning op GDA medekoploper 688

Op Het Kleine Loo stond de derby tussen VUC en GDA op het programma. De wedstrijd in Loosduinen eerder dit seizoen startte voor VUC niet best met in de derde minuut een rode kaart en met uiteindelijk een nederlaag tot gevolg. Deze nederlaag begin november was echter tevens de laatste nederlaag voor de zwart witte brigade van de trainers Mark Moen en Sandro Tarantino. Sindsdien werd er voor de competitie niet meer verloren en werden ook de wedstrijden voor de KNVB-districtsbeker en het Haaglanden Voetbal Toernooi in winst omgezet.

Foto’s: Fred Reuling

Het bezoekende GDA van trainer Abdullah Sari wisselde goede resultaten af met zo nu en dan onnodig puntverlies. Bij de gasten verschenen Poeran en Van Maren niet aan de aftrap en bij VUC kon er keuze gemaakt worden uit een nagenoeg fitte selectie.

De eerste helft was het voornamelijk VUC dat de klok sloeg. De pinguïns waren veel in balbezit en drongen GDA direct terug op eigen helft. De gevaarlijke aanvallers van GDA kwamen de eerste helft niet in het spel voor en VUC liet de bal goed rond gaan. Pas in de tiende minuut kwam VUC gevaarlijk voor doelman Bas van der Zee van GDA. Dennis van der Poel werd echter geblokt en zijn punter verdween net naast het doel. In het verdere verloop van de eerste helft kwam GDA er niet aan te pas en creëerde ook geen kansen. VUC kwam nog drie keer gevaarlijk door. Youri Buwalda , Danny de Jel en Dennis van der Poel zagen hun inzetten gestopt worden of waren niet zuiver alleen voor de doelman van GDA.

Met een 0-0 ruststand was er VUC alles aan gelegen om na de doelwisseling tot scoren te komen aangezien RKDEO tegen koploper DSOV op het programma stond en bij winst van de Nootdorpers het gat verkleind kon worden. Na de aftrap was het echter niet VUC dat na de thee gevaarlijk werd maar het eerste kwartier na rust was het GDA dat voor het eerst deze middag liet zien over een goede ploeg te beschikken. Vlak na rust kopte verdediger Marvin Moreiro de bal strak in, maar kon Kevin van der Poel redden op de doellijn. Niet veel later een vallende bal op de lat en na een uur spelen was het Max Kuijvenhoven, die met een omhaal dacht de openingstreffer te kunnen noteren. Doelman Steven Verstraten van VUC dacht daar anders over en met een katachtige redding hield hij zijn doel schoon.

VUC herpakte zich in het spel van de eerste helft. Nadat eerst kansen van Devin Rodenburg en Dennis van der Poel niets opleverden, was het in de 69e minuut wel raak voor VUC. Youri Buwalda zette zijn actie in, legde de bal klaar naar binnen en schoot het leer prachtig en onhoudbaar in de verre hoek langs Van der Zee: 1-0. GDA moest meer komen, maar kwam er niet aan te pas voorin en VUC liet zien over een gedegen organisatie te beschikken en nagenoeg elke diepe bal werd onschadelijk gemaakt. Met Richard Versteden en Danny Achterberg in de ploeg probeerde VUC het middenveld weer wat steviger in handen te krijgen. VUC leek hiermee het duel goed uit te kunnen spelen. GDA probeerde het nog met de lange bal, maar met het inbrengen van Wessel van Vliet naast de defensie bestaande uit Rodenburg, Guzelmansur, Tellis en Raaf konden ook de hoge ballen nog beter gepareerd worden.

VUC dacht met deze 1-0 de wedstrijd winnend af te gaan sluiten. De voor Jergo Leijdekkers ingevallen Richard Versteden kon nog een keer alleen op doelman Van der Zee van GDA afgaan en schoof de bal binnen, waarmee de wedstrijd definitief in het slot werd gegooid. Na de wedstrijd werd bekend dat RKDEO van koploper DSOV had gewonnen. Door het resultaat in Nootdorp en de winst aan Het Kleine Loo is VUC in punten gelijk gekomen met DSOV en is daarmee nu medekoploper in 2C. Met nog een lange weg van negen wedstrijden te gaan lijken DSOV, RKDEO en VUC de meeste kans te gaan maken op de titel. DSOV en VUC zijn als winnaars van de eerste en tweede periode in ieder geval verzekerd van een plek in de nacompetitie, maar zullen ongetwijfeld gaan voor meer.

© Haaglanden Voetbal

   

Zoeken

Back to Top