Zondag 2D: HVV en WateringseVeld/GONA vermaken publiek op De Diepput

Nieuws Geen reacties op Zondag 2D: HVV en WateringseVeld/GONA vermaken publiek op De Diepput 641

De toeschouwers op sportpark De Diepput hebben met volle teugen kunnen genieten van de ontmoeting tussen HVV en WateringseVeld/GONA. De tweeëntwintig spelers leverden een strijd om de punten dat zelden meer op de voetbalvelden wordt vertoond.

Tekst & foto’s: Aad van der Knaap

Voor de wedstrijd hadden de Kroonleeuwen acht punten meer verzameld dan het team van trainer Patrick van Dullemen. Van enig krachtsverschil was niets te merken. Dat werd dan ook goed tot uitdrukking gebracht in de eindstand van 2-2. Alhoewel er nog eenentwintig wedstrijden gespeeld moeten worden, blijft HVV door de verrassende nederlaag van Spartaan’20 tegen VUC kanshebber voor de bovenste plaats met evenveel verliespunten als de Rotterdammers.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Wilfred Geerman namens de bezoekers een reële mogelijkheid om de score te openen. Zijn inzet ging voor hem langs de verkeerde kant van de paal naast het doel van keeper Daniël Voskamp. Aan de andere kant schoot Tommie Steens halverwege het eerste bedrijf te zacht in, waardoor goalie Ozgun Arslan de bal voor het oprapen had. Ook aan het schot van Jesper Fennema ontbrak de kracht om de sluitpost van WateringseVeld/GONA te verontrusten. Het tempo van beide teams waarmede de aanvallen werden uitgevoerd lag op een bijzonder hoog niveau.

Na ruim een halfuur nam de thuisploeg de leiding. Een voorzet van Tommie Steens werd door Jaap Akerboom op een voortreffelijke wijze langs doelman Arslan gekopt: 1-0. Even voor de doelwisseling brak bij de thuisploeg lichte paniek uit. Door te hard doorgaan op doelwachter Voskamp raakte hij ogenschijnlijk ernstig geblesseerd. Voskamp kon door een langdurige medische behandeling zijn plaats in het doel weer innemen. Nog voor de rust kregen de bewoners van sportpark Zonneveld de unieke mogelijkheid om met een gelijke stand de thee op te gaan zoeken. Een overtreding van Ernest Janssen op Daryl Semil was voor scheidsrechter Ifrandi reden genoeg om naar de kalkstip te wijzen. De elfmetertrap werd door Firat Kuskan enkele centimeters naast het doel van de gastheren geplaatst. Het leedvermaak van het missen van de pingel werd door het HVV-publiek niet verzwegen. Voor de ploeggenoten van Kuskan reden genoeg om de mauwen nog eens hoger op te stropen.

Na een kwartier in het tweede part van de voorstelling kwamen de groen-witten op gelijke hoogte. Op aangeven van invaller Kelvin Onose liet de actieve Chico Salhuteru de 1-1 op de borden verschijnen. In de vijfenzestigste minuut was het slikken voor de thuisploeg toen Daryl Semil de Kroonleeuwen op achterstand zette: 1-2. Het doelpunt riekte wel naar buitenspel, maar hevige protesten bleven uit. Voor het team van trainer Edmund Vriesde reden genoeg om een slotoffensief in te zetten. Bij Joppe van der Bruggen zat het geluk niet mee. In vrijstaande positie zag hij zijn kopbal over het doel gaan. Na het slijten van de speelduur nam de druk steeds hogere vormen aan, terwijl de uitvallen van WateringseVeld/GONA niet van gevaar ontbloot waren. Een poging van Firat Kuskan op aangeven van Chico Salhuteru werd niet verzilverd. De hevige druk op het doel van de gastheren werd ten slotte beloond door invaller Diederik Voskamp, die drie minuten voor het einde van de officiële tijd de 2-2 op zijn naam bracht. Na afloop werd aan de spelers een hartelijk applaus ten gehore gebracht als dank voor het vermaak tijdens de negentig speelminuten. Een gelijkspel waarmede iedereen akkoord kon gaan.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top