Zondag 2D: VUC moet met tien man alsnog buigen voor WateringseVeld/GONA

Nieuws Geen reacties op Zondag 2D: VUC moet met tien man alsnog buigen voor WateringseVeld/GONA 1073

Op een natte zondagmiddag een strijd tussen deze twee regiogenoten waarin het gehalte onderling bekenden weer hoog was, de strijd tussen WateringseVeld/GONA en VUC. De thuisploeg van trainer Patrick van Dullemen hield de punten in eigen huis: 3-2.

Foto’s: Fred Wilson

VUC startte goed en Wateringseveld/GONA kwam er de eerste twintig minuten nagenoeg niet aan te pas. Er waren kansen te noteren voor Jimmy Raaf en Brian Moen. Vanuit het niets kwam de thuisploeg echter op voorsprong. Na een verkeerde terugspeelbal van Mehmet Gunzelmansur was het bijna raak, maar VUC-goalie Rudi Lakwijk redde.

Na twintig minuten viel VUC terug en konden beide ploegen geen potten breken. Ook de warrig fluitende jonge scheidsrechter ging moeiteloos in het niveau mee. De eerste helft leek te eindigen in een bloedeloze 0-0, maar één minuut voor rust faalde namens de gastheren Kadir Narsen niet na een inschattingsfout achterin bij VUC: 1-0.

Voor de tweede helft had VUC-trainer Mark Moen een ander strijdplan en had ruimte gemaakt voor good-old Danny Kettenis om in de aanval meer los te kunnen maken. VUC trok gretig ten aanval, maar al na drie minuten in het tweede bedrijf scoorde Darryl Semil de 2-0 voor WateringseVeld/GONA, nadat doelman Lakwijk de bal niet goed kon wegwerken. Niet veel later kreeg VUC nog een tik te verwerken, toen Lorenzo Bos met een gestrekt been inkwam en direct rood kreeg. Ondanks dat er nog maar tien pinguïns op het veld stonden, wist de thuisploeg niet met de ruimtes om te gaan en bleef VUC opportunistisch spelen.

Na krap een uur spelen werd Danny Kettenis in het strafschopgebied vastgehouden en mocht Mehmet GuNzelmansur aanleggen vanaf de penaltystip: 2-1. VUC kreeg wat meer geloof in een beter resultaat. Het spel golfde op en neer en beide ploegen sprongen onzorgvuldig om met balbezit en de verkregen kansen. Een kwartier voor tijd kon VUC nog een keer juichen nadat Danny Kettenis een solo prima afrondde en de gelijkmaker aantekende: 2-2.

Een punt met tien man behouden leek tot de mogelijkheden te behoren, maar WateringseVeld/GONA probeerde met man en macht de overwinning alsnog naar zich toe te trekken. Na wat kansen voor VUC, slaagde de ploeg van trainer Patrick van Dullemen er tien minuten voor tijd uiteindelijk in de derde treffer te maken. Bij een hoekschop grepen enkele spelers van VUC niet in en kopte Firat Kuskan de 3-2 binnen. VUC probeerde ondanks de man minder situatie alsnog op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Martina kon vrij voor de doelman inkoppen, maar kopte rechtdoor en een stift van Kettenis belandde net naast de paal. Het bleef dus bij 3-2.

Oproep-reclame_800x470

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top