Zondag 2D: VUC valt aan, Antibarbari gaat er met volle buit vandoor

Nieuws Geen reacties op Zondag 2D: VUC valt aan, Antibarbari gaat er met volle buit vandoor 748

Onder een heerlijk najaarszonnetje kwam het het Rotterdamse Antibarbari op bezoek bij VUC. Deze vereniging met voornamelijk studenten in de gelederen was nooit eerder tegenstander van VUC en de Rotterdammers zijn het seizoen goed gestart.

Vanaf het begin af aan was duidelijk dat de bezoekers niet kwamen om te voetballen, maar om zakelijk op jacht te gaan in de hoop de punten mee te nemen naar Rotterdam. VUC maakte evenals vorige week het spel en creëerde direct twee goede kansen, maar het doel werd niet gevonden. Na zes minuten spelen was het aan de andere kant direct wel raak na een voorzet vanaf de zijkant: 0-1.

Speldenprikjes

VUC schrok even, maar ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Na wat speldenprikjes bracht Michael van den Ende Danny Kettenis in stelling. Kettenis legde na een individuele actie de bal terug op de inkomende Brian Moen (foto), die met een droge knal de 1-1 kon aantekenen. In het verloop van de eerste helft kreeg VUC nog twee goede mogelijkheden en kwam Antibarbari één keer gevaarlijk door. Beide teams gingen echter rusten met een 1-1 stand.

Zuur

Direct na rust was het VUC dat binnen twee minuten had kunnen scoren. Kettenis kopte door maar de doelman van de Rotterdammers stond wederom op de goede plek. Een kwartier later was het Antibarbari dat na één van de zeldzame aanvallen een hoekschop mocht nemen. Bij het wegwerken en aansluiten van de verdediging werd de buitenspelval opgeheven, waardoor VUC-doelman Rudi Lakwijk ineens in een één-tegen-één kwam te staan en moest buigen: 1-2. Zuur voor VUC en onnodig qua spelbeeld, maar zo zijn de wetten van het voetbal: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel.

Omzettingen

Na wat omzettingen en meer opportunistisch spel van VUC-zijde leek de gelijkmaker eraan te komen. Een scrimmage voor het doel van Antibarbari werd twee keer geblokkeerd, maar bij een derde keer werd de bal met de hand gestopt en de scheidsrechter wees naar de stip. De normaal koelbloedige Jergo Leijdekkers ging achter de bal staan voor de gelijkmaker, maar zijn inzet was niet hard genoeg en de doelman koos de goede hoek. VUC bleef goede hoop houden en creëerde nog een aantal mogelijkheden. In de slotfase gooiden echter de bezoekers het duel definitief in het slot, al werd die derde treffer wel uit buitenspelpositie gescoord: 1-3.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top