Zondag 2D: Wippolder houdt titelkansen in stand door zege op Groeneweg

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag 2D: Wippolder houdt titelkansen in stand door zege op Groeneweg 487

Voor Wippolder was de opdracht duidelijk. De Blauw-wit geblokte formatie uit Delft moest winnen van de koploper om het kampioenschap in zicht te houden. De verwachtingen werden volledig waar gemaakt. Groeneweg werd geklopt en zowel GLZ/Delfshaven als CVV Zwervers verspeelden punten.

Al na vier minuten spelen schoot Rob Notenboom net naast het doel van Groeneweg. Wippolder bleef de aanval zoeken, maar doelman Niels Heijkoop stond op zijn plaats. Vier minuten later drong Daley Uythof het strafschopgebied binnen, maar werd neergehaald door Jos-Pieter Hordijk. De door scheidsrechter Ben van der Spoel gegeven strafschop werd door aanvoerder Mike Mesker ver naast geschoten.

Daley Uythof kreeg diverse mogelijkheden om te scoren, maar was niet scherp in de afwerking. In de negentiende minuut verspeelde doelman Niels Heijkoop de bal aan Uythof, maar zijn schot werd geblokt door verdediger Luuk Gritter. Over en weer waren er kansen, maar de openingstreffer viel pas in de 39e minuut. Colin Venema veroverde de bal van een speler van Groeneweg en gaf voor op Uythof, die nu wel raak schoot (1-0).

Na weer een kans voor Uythof direct na de hervatting nam Groeneweg het initiatief over, maar Wippolder bleef gevaarlijk. In de 65e minuut verloor Luke Schaaf op de middenlijn de bal. Daley Uythof kon vrij doorlopen richting het doel en ging om de keeper heen om zijn tweede treffer te scoren. In de extra tijd kon Wippolder het net nogmaals vinden. Invaller Roy van Oudenaarden stelde Sven Paternot in staat om van dichtbij te scoren (3-0).

© Haaglanden Voetbal

   

   

Zoeken

Back to Top