Zondag 2e klasse D: Drie keer is geen scheepsrecht voor Wippolder

Zondag stond wedstrijd nummer drie op het programma voor het Delftse Wippolder, thuis tegen het Rotterdamse Antibarbari. Met twee overwinningen op rij zijn beide ploegen goed gestart en mochten nu uitmaken wie er aanspraak kon maken op een derde overwinning.

De gehele wedstrijd was niet fraai om te zien en het waren uiteindelijk de bezoekers die het meest gelukkig waren deze zonnige middag. Drie keer dus geen scheepsrecht voor de ploeg van trainer Mark Moen (foto).

In de eerste helft kregen beide ploegen twee halve kansen en was er eigenlijk behalve het slordige spel en de vele diepe ballen weinig bijzonders te melden. Anthony Sintniklaas was niet trefzeker toen hij alleen op de doelman afging en aan de andere kant dacht Antibarbari een penalty te kunnen krijgen, maar liet scheidsrechter Karagantcheff doorspelen.

Aantrekkelijker

De tweede helft was iets aantrekkelijker voor het publiek. Beide ploegen speelden voor de winst en hierdoor viel er meer ruimte. De bezoekers waren de eerste die gebruik maakten van de verkregen ruimte. Na dik een uur spelen kon Antibarbari de 0-1 intikken bij de tweede paal. Wippolder trok direct verder vooruit op zoek naar de gelijkmaker.

Een paar minuten later, in de 68e minuut, lag deze er al in en kon de thuisploeg ook juichen. Casper Spaan werd de diepte ingestuurd, controleerde de bal en schoot alleen afkomend op de doelman de bal hard en onhoudbaar achter de Rotterdamse goalie: 1-1.

Aanval

Wippolder rook dat er meer in zat en trok verder ten aanval. Het spel was niet zo verzorgd zoals de afgelopen weken, maar toch kwamen er enkele mogelijkheden om een voorsprong te nemen. In de 84e minuut zette Marco van Trier met een sluwe steekbal aanvoerder Daley Uythof alleen voor de doelman. Uythof kapte een laatste speler nog uit, maar zijn schot in de verre hoek werd door de doelman met een voet net naast getikt.

Nog geen minuut later was het aan de andere kant wel raak. Een diepe bal leek buitenspel op te leveren, de spelers dachten hiervoor te kunnen stoppen, maar een opkomende middenvelder stond geen buitenspel en mocht van de scheidsrechter door gaan en schoot de 1-2 in de verre hoek. Wippolder probeerde alsnog een punt over te houden aan het duel, maar het waren de bezoekers die uiteindelijk in de extra tijd de 1-3 scoorden.