Zondag 3B: SVV nu officieel kampioen, Wilhelmus naar tweede plaats

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag 3B: SVV nu officieel kampioen, Wilhelmus naar tweede plaats 597

Nadat SVV vorige week de kampioensschaal al kreeg uitgereikt, is het nu ook officieel. Met een nipte zege op Graaf Willem II/VAC zijn de Schiedammers niet meer te achterhalen. Wilhelmus was WIK de baas en neemt nu de tweede plek in. De Voorburgers profiteerden van een nederlaag van ODB.

   |    Foto’s: Franca Dobbe

SVV heeft het kampioenschap nu ook officieel binnen. Het duel met Graaf Willem II/VAC werd met een 0-1 overwinning afgesloten. Op de Roggewoning viel de enige treffer in de eerste helft. Wie anders dan Dick Tijdeman besliste het duel in het voordeel van de Schiedammers.

Rood

De strijd om de tweede plaats gaat tussen Wilhelmus en ODB. De club uit Voorburg bleef aan de goede kant van de score tegen WIK. Wilhelmus kreeg in het eerste kwartier diverse kansen maar kon het net niet vinden. Toen dat wel gebeurde werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak voor rust kreeg Wilhelmus-speler Remy Kant de rode kaart vanwege praten. Het deerde Wilhelmus niet. Vlak na de hervatting sloeg Wilhelmus toe. Binnen vijf minuten scoorde Jacky Adam twee keer. Adam kreeg halverwege de tweede helft nog een prima kans, maar de bal belandde op de lat. WIK bracht de spanning terug in het duel door de 1-2 binnen te schieten. Carlo Goedhart schoot Wilhelmus vervolgens in de 82e minuut naar 1-3, waarna in blessuretijd WIK nog iets terug deed: 2-3.

Trefzeker

ODB moest haar meerdere erkennen in DHL. In Delft bracht Marvin van der Krogt de 1-0 op het scorebord. Voor rust kwam ODB nog op gelijke hoogte door een treffer van Wesley van Wijk. In de tweede helft was Mark Buitendijk twee keer trefzeker, waardoor de punten in Delft bleven (3-1).

Bij Full Speed tegen Taurus vielen alle treffers in de eerste negen minuten. Full Speed startte zeer voortvarend en had binnen een oogwenk drie doelpunten gescoord. De treffer van Samet Mermer in de vierde minuut werd al vlot gevolgd door een doelpunt van Jacco Wevers.

De toeschouwers waren hier nog niet van bekomen of Mermer had zijn tweede treffer al in de touwen liggen. Met ongeveer negen minuten op de klok kon Taurus juichen. Midas de Wildt schoot de 3-1 binnen. Na de furieuze start werd in de volgende tachtig minuten het doel niet meer gevonden.

SEP zag op Tanthof Zuid tegenstander REMO vlak voor rust scoren. Een streep door de rekening van de Delftenaren, die zich graag in veiligheid wilden spelen. Na de thee was REMO opnieuw trefzeker, waardoor de stand 0-2 werd. SEP herpakte zich en kwam terug in het duel. In het laatste half uur brachten Marco van Blitterswijk en Pim Hoornweg SEP langszij. Vervolgens was in de slotminuut Hoornweg opnieuw succesvol. Diep in blessuretijd zorgde Tyler van Baalen zelfs voor de 4-2.

Voorsprong

De Ster was niet bij machte om tegen Voorschoten’97 de punten in eigen huis te houden. De Haagse ploeg nam nog wel een 2-0 voorsprong, maar moest toezien hoe Voorschoten’97 er met een 2-3 overwinning vandoor ging. A-junior Timo van Aken scoorde de beslissende treffer voor de bezoekers.

GSC ESDO hield haar kansen op lijfsbehoud levend door een 1-1 gelijkspel tegen VCS. Voor de formatie van trainer Tolga Turkeri scoorde Phiras Chehoudi.

© Haaglanden Voetbal

   

   

Zoeken

Back to Top