Zondag Derde Divisie: HBS moet punten achterlaten bij UDI’19

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Derde Divisie: HBS moet punten achterlaten bij UDI’19 328

HBS is er tweede paasdag niet in geslaagd de drie punten mee te nemen uit Brabant. Na een ruststand van 0-0, moest de ploeg van trainer Marcel Koning (foto) in het tweede bedrijf met 2-0 buigen voor gastheer UDI’19/Beter Bed.

In de eerste helft kreeg HBS tot tweemaal toe de kans om op voorsprong te komen. Gastheer UDI’19 moest het bij enkele speldenprikjes laten. Doelman Paul van der Helm werd niet echt op de proef gesteld en beide teams konden met een dubbelblanke stand aan de thee: 0-0.

UDI’19 was ook op paaszaterdag al in actie gekomen en speelde toen uit in Utrecht gelijk tegen Marbreb’90 (2-2). De ploeg van trainer Bert Ruijsch wilde, met het oog op de stand nu in eigen huis graag de drie punten binnenhalen.

Tempo

De thuisploeg gooide na de doelwisseling het tempo omhoog en mocht al snel vanaf elf meter aanleggen. Rinke Pennings maakte geen fout en gaf doelman Van der Helm het nakijken: 1-0. Dat was al na vijf minuten spelen in de tweede helft. Kort daarop paste trainer Marcel Koning zijn eerste wissel toe. Hij haalde Dustin van den Berg naar de kant en stuurde voor hem Joost Jonkman het veld in.

Verdubbelen

Na dik een uur spelen zag UDI’19 kans om de marge te verdubbelen. Nu was Raoul Oomen de schutter aan Brabantse kant: 2-0. Koning reageerde direct door Sontjie Roosberg in te brengen voor Berend Kaster. Ook mocht Boris van den Berg nog in het veld komen voor Lars Verheij. Voor de score hielp het niet meer, want de Brabanders haalde met die 2-0 voorsprong de eindstreep. Aan Haagse zijde liep Gino Mulder nog tegen een gele prent aan van scheidsrechter Witlox.

© Haaglanden Voetbal

 

Zoeken

Back to Top