Zondag Derde Divisie: Jong De Graafschap en Quick komen niet tot scoren

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Derde Divisie: Jong De Graafschap en Quick komen niet tot scoren 214

Na een lange busreis kwamen de mannen van Paul van der Zwaan aan in een warm Doetinchem, waar Jong De Graafschap op de Haantjes wachtte. Op papier zou Quick sterker geacht moeten worden gezien de derde plek op de ranglijst, maar de jonge Superboeren kunnen onberekenbaar zijn in de strijd tegen degradatie. Op het eind van de wedstrijd hadden de spaarzame toeschouwers een leuke wedstrijd gezien, waarbij er echter geen doelpunten te noteren vielen.

In de openingsfase schoten de gastheren uit de startblokken en werd Quick onder druk gezet, want voetballen kunnen de jonge profs natuurlijk wel. Het leidde ook tot enkele grote kansen, maar telkenmale stond Jari Puister op de goede plek en hij sleepte de Haantjes door deze lastige fase heen met enkele fantastische reddingen. Halverwege het eerste bedrijf kreeg Quick wat meer grip op de wedstrijd en golfde het spel heerlijk op en neer. Beide ploegen speelden aanvallend voetbal en kregen ook nog wel enkele kansen. Toch lukte het Quick niet om de tegenstander de wil op te leggen, zoals het eerder dit seizoen wel vaker lukte. Het vizier stond echter niet op scherp en zo werd de rust met de brilstand gehaald.

Uitbraak

In het tweede bedrijf ging alles verder waar het gebleven was, waarbij het spel weer heen en weer ging. In een snelle uitbraak leek Roderick Meinema alleen richting de doelman te kunnen gaan, totdat hij onreglementair gestopt werd. Dit leverde tien minuten na de hervatting dus een logische rode kaart op voor Jong De Graafschap en roken de Haantjes bloed. Frank van der Heiden kreeg in deze fase nog een enorme kans uit een voorzet bij de eerste paal, maar hij schoot net naast. Halverwege het tweede bedrijf schoten de Doetinchemmers de bal hard naar voren en werd een inschattingsfout gemaakt bij het koppen. De bal schoot hierdoor door en in een ultieme poging de aanvaller van De Graafschap af te stoppen, maakte Kai van Hese (foto) een overtreding. Aangezien het ook hier een doorgebroken speler betrof, werd andermaal terecht een rode kaart getoond en was het weer tien tegen tien.

Krimp

In de slotfase kregen beide teams nog wel wat kleine kansen om de overwinning nog te pakken, maar de beide defensies gaven deze middag geen enkele krimp. Zo eindigde de wedstrijd in 0-0, wat een haast on-Quickse uitslag is, want wedstrijden waarin het helemaal niet scoort, spelen de Haantjes niet zoveel. Aan de andere kant had het evengoed 2-2 kunnen worden, maar het gelijke spel was wel terecht en trainer Paul van der Zwaan gaf na afloop aan hier wel mee te kunnen leven. Volgende week komt een ontketend Jong Vitesse op bezoek, dat zondag met liefst 9-2 won van ADO’20. De Arnhemmers hebben maar één doel en dat is kampioen worden. Op Papendal verloor Quick met 7-1 en de kans dat er volgende week geen doelpunten zullen vallen, lijkt dus klein.

© Haaglanden Voetbal

   

   

Zoeken

Back to Top