Zondag derde Divisie: Onmachtig Quick kan niet overtuigen tegen Dongen

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag derde Divisie: Onmachtig Quick kan niet overtuigen tegen Dongen 320

Een week na het feest op Nieuw Hanenburg, waar voor ruim 4.000 toeschouwers gewonnen werd van HBS, volgde deze week weer een normale wedstrijd. Ditmaal had de snijdende kou waarschijnlijk de potentiële toeschouwers afgeschrikt en was het rustig langs de lijn. De aanwezigen zagen een matige wedstrijd, waarbij de thuisploeg uiteindelijk verdiend aan het langste eind trok.

In tegenstelling tot de meeste wedstrijden dit seizoen, kwam Quick matig aan de start van deze wedstrijd. Het combinatiespel kwam totaal niet van de grond en Dongen domineerde de openingsfase. Het was dan ook niet vreemd dat na iets meer dan vijf klokrondjes de bal al achter doelman Jari Puister lag. Na een fraaie aanval werd de voorzet binnengelopen door Jaap v.an der Waarden, die dus de 1-0 op het bord zette. Hierna rook de thuisploeg bloed en werd Quick bij vlagen van de mat gespeeld. Nadat de Brabantse storm na een kwartier enigzins ging liggen, kwam de Haagse ploeg beter in haar spel. De combinaties liepen nu beter en de dreiging nam toe. Uiteindelijk duurde het een half uur voordat de terechte gelijkmaker te noteren viel. Uit een voorzet was Frank van der Heiden de scherpste en tikte de 1-1 binnen.

Na de gelijkmaker kregen de Haantjes nog enkele kleine mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar voor de rust vielen er geen doelpunten meer. De thee kwam voor beide teams als geroepen, want de gevoelstemperatuur voor de spelers was ver onder het vriespunt door de stevige wind over het veld. Het opwarmen leek Quick het beste gelukt te zijn in de rust, want ook na de rust waren ze de betere ploeg. Op een voorzet van Frank van der Heiden had Steven de Kruijf de Haantjes op voorsprong moeten zetten, maar zijn inzet miste de juiste richting.

Grip

Gaandeweg kreeg de thuisploeg wat meer grip op de wedstrijd en viel de beslissing op een kwartier voor het einde. Een makkelijk gegeven strafschop werd dankbaar binnengeschoten door Van Zon: 2-1. Waar iedereen hierna dacht dat een Haags kwartiertje zou volgen, kwam bedrogen uit. Het leek wel alsof de kou de ledematen van de Quickers dusdanig bevroren had, dat er niets meer uit kwam. Zonder overtuiging en passie werd getracht de gelijkmaker binnen te werken, hetgeen natuurlijk niet werkte. Dat na 81 minuten spelen ook de 3-1 nog viel uit een onmogelijke hoek, was niet eens vreemd te noemen. Het bleek ook einduitslag, waardoor Quick een pas op de plaats maakt.

Nachtkaars

Werk aan de winkel voor trainer Paul van der Zwaan, om het seizoen niet als een nachtkaars nu al te laten uitgaan op elf wedstrijden voor het einde. Hij zal duidelijk moeten maken aan de groep dat er ook nu nog passie en inzet nodig is om wedstrijden te winnen, al leken de spelers dit na afloop ook al meteen te beseffen. Volgende week wacht het thuisduel tegen Blauw Geel ’38, wat nog een zware kluif zal worden. De Veghelse ploeg kan bij winst de tweede periodetitel binnenhalen. Vorig seizoen waren de wedstrijden tegen de uiteindelijke kampioen een feest voor de toeschouwers. Hopelijk wordt dat komende week ook zo. En een stuk warmer!

© Haaglanden Voetbal

   

  

Zoeken

Back to Top