Zondag Derde Divisie: Quick-Dongen, publiek winnaar ondanks slechts zeven treffers

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Derde Divisie: Quick-Dongen, publiek winnaar ondanks slechts zeven treffers 578

Alle tekenen voorafgaand aan de topper in de Derde Divisie tussen Quick en Dongen waren goed. In de ochtend had het nog even geregend, maar Pluvius kende zijn plek en had tijdig plaatsgemaakt voor wat zonnestralen en dus een aangename middag. Het publiek wist het affiche ook op waarde te schatten en het was gezellig druk langs de lijn op Nieuw Hanenburg. Het kreeg dan ook een wedstrijd voorgeschoteld, die als reclamefilm over het amateurvoetbal gemaakt had kunnen worden. Het enige waarover na afloop nog gemopperd kon worden, was dat er slechts zeven treffers vielen in een meer dan leuke wedstrijd.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat er twee voetballende ploegen op de nepsprieten stonden, die beide aanvallend ingesteld waren. De Haantjes namen het initiatief en dat resulteerde in een vroege treffer. Rachid Bouyaouzan speelde zich vrij en behield het overzicht. Hij legde de bal perfect af op de meegelopen Steven de Kruijf, die eenvoudig de openingstreffer binnen vijf minuten spelen al had gemaakt: 1-0. Het leek tevens een wake-up call voor de Brabanders, want Dongen werd hierna gevaarlijker. Ze beschikken over een prima ploeg, die liet zien ook goed te kunnen combineren. Eerst werd Jari Puister, weer terug na een schorsing, zijn klasse zien op een inzet van Thomas Schilders en had daarna het geluk dat aanvoerder Remon Koenen eerst na een goede actie op de binnenkant van de paal schoot en in de rebound de bal voor het lege doel langs.

De Haantjes konden dus opgelucht ademhalen, want de gelijkmaker was uitgebleven. Hierna werd de thuisploeg weer gevaarlijker. Eerst werd een schot van Nabil Hadui nog net door doelman Zielschot verwerkt tot hoekschop en even later plofte een kopbal van Frank van der Heiden in het zijnet. De Haagse ploeg oogde gretig in deze fase en na enkele gevaarlijke aanvallen restte slechts een hoekschop. Marc Boshoff krulde de bal voor en tot ieders verbazing werd deze door niemand beroerd en vloog de bal bij de achterste paal binnen voor de 2-0. Dit was echter geen sein om rustiger aan te gaan doen, maar juist het tegenovergestelde voor de Haantjes. Ze drukten door en speelden frivool, doch goed en degelijk voetbal.

Strafschop

Rachid Bouyaouzan was de volgende die van zich liet spreken en hij soleerde het strafschopgebied in. Hierbij werd hij hard op de scheendekker getrapt door een verdediger, maar bleef op de been. Arbiter Remco Schul stond er bovenop en gaf Quick een strafschop voor de overtreding van verdediger Jan Bogers. Ondanks dat Bouyaouzan niet viel, was de trap duidelijk te horen en het vallen van de aanvaller is geen criterium of het een overtreding is, dus ondanks onbegrip bij Dongen lag de bal op de stip en schoot aanvoerder Kai van Hese de bal onberispelijk in het Brabantse doel voor de confortable 3-0 voorsprong, terwijl er nog geen half uur gespeeld was.

Dongen weigerde te capituleren door de ruime en vroege achterstand en Quick leek het spoor even bijster. Enkele malen kwamen de gasten er al goed uit, maar was de afronding onder de maat voor de Derde Divisie. De uitblinkende Joost de Gelder gooide zich enkele malen voor een inzet en ook Jari Puister was scherp toen Jaap van der Waarden op hem af kon komen. De grootste kans was in deze fase wel voor de thuisploeg, maar een snelle aanval had Frank van der Heiden zijn vizier te hoog staan en miste hij de kans op een 4-0 voorsprong. Inmiddels werd de druk van Dongen groter en dit leidde uiteindelijk toch tot de 3-1. Uit een vrije trap kon eenvoudig teruggekopt worden en stond de Quick-defensie niet goed. Hierdoor kon Jaap van der Waarden uiteindelijk van dichtbij de trekker overhalen en scoren.

Wakker

De Haantjes leken hierdoor wakker geschud en gingen weer ten aanval. Eerst zag Nabil Hadui een inzet nog gekeerd worden door Zielschot, maar even later had hij een fraaie actie voorgeschoteld aan het publiek, met een even fraaie treffer om het te bekronen. Hij kreeg de bal en krulde deze in de verre kruising achter de kansloze Dongen-doelman en bracht de marge weer terug op drie: 4-1. Dit had een genadeklap kunnen zijn op vijf minuten voor de rust, maar bleek het niet te zijn. Bij een Dongen-aanval kreeg Pepijn van Zwieten de Blom de bal ongelukkig op de arm en dit leverde een terechte strafschop op. Deze werd feilloos in de kruising binnengeschoten, dus kon Dongen met een enigszins goed gevoel en een 4-2 stand de thee nuttigen. Trainer Paul van der Zwaan baalde zichtbaar en bereidde zijn manschappen voor op een hete tweede helft.

Na een meer dan eneverende eerste helft, ging het tweede bedrijf al even hoopvol van start. Al binnen een minuut brak Pepijn van Zwieten de Blom door en legde hij de bal terug op Marc Boshoff. Die stond echter net op het verkeerde been, waardoor de intikker via zijn onderbeen op de arm kwam en dat de bal hierna in het doel ging, was niet meer relevant. De treffer werd terecht geannuleerd, maar Quick verzuimde wel om de wedstrijd al snel in het definitieve slot te gooien. Het spel golfde en neer, maar de echte druk van Dongen bleef uit. Sijbren Bartlema zag in deze fase ook nog een kopbal op de lat eindigen en in de rebound kopte Rachid Bouyaouzan op de arm van een Dongen-verdediger, die onbewust zo een treffer voorkwam en dus wees arbiter Schul voor de derde maal naar de stip. Kai van Hese ging andermaal achter de bal staan, maar ditmaal wist doelman Zielschot de inzet te stoppen en was de rebound te slap om doel te treffen. Weer werd de gasten de genadeklap bespaard dus.

Handbereik

Het neutrale publiek was hier niet rouwig om, want Dongen was nog in leven en bleef knokken voor een beter resultaat, hetgeen al snel binnen handbereik leek. Een inzet van Glenn Kools eindigde wederom op de binnenkant van de paal en zo ontsnapten de Haantjes. Het was echt genieten geblazen op Nieuw Hanenburg, want beide teams speelden goed en aanvallend voetbal. Dongen kreeg in deze fase de wat betere kansen, maar ook Quick kwam er enkele malen dreigend uit, waarbij een inzet van Marc Boshoff nog het dichtste bij een treffer was. Hierna was invaller Ton Kolkert dichtbij een doelpunt, maar kon de ‘man of the match’ Joost de Gelder de bal van de lijn halen.

Hierna kwam Quick weer gevaarlijk door en leek de voorzet van Nabil Hadui binnengetikt te kunnen worden door Frank van der Heiden, maar een Dongen-verdediger kon de bal nog net blokken. Na enkele kansen voor Dongen, leek Virgil Tjin-Asjoe succes te vinden, maar zijn inzet vloog net naast het Dongen-doel. Beide teams wisten zo enkele grote kansen om zeep te helpen en was het voor de toeschouwers smullen geblazen. Het enige dat ze de spelers konden verwijten, was dat er niet meer treffers gemaakt werden. De thuisploeg leek te beseffen wat de toeschouwers wilden en wist er vlak voor tijd nog een treffer uit de persen. Eerst kon een schot van Marc Boshoff nog nipt tot hoekschop worden verwerkt door doelman Zielschot. Uit deze hoekschop kwam de bal achterin en wilde Virgil Tjin-Asjoe de bal hard op doel schieten. Hij raakte de bal niet helemaal goed, waardoor het een voorzet werd, die door de ingevallen Philip Kouwenhoven werd binnengekopt voor de 5-2.

Kort hierop volgde het eindsignaal na een sportieve wedstrijd met slechts twee gele prenten. Na deze reclamewedstrijd voor het aanvallend voetbal had de score evengoed 8-6 kunnen zijn, maar Quick had de wedstrijd verdiend gewonnen. Zo blijft de ploeg van Paul van der Zwaan meer dan verrassend goed meedoen en staat het nu zelfs op de derde plek. Met nog 27 wedstrijden voor de boeg zal er niet te vroeg gejuichd worden, maar lijkt het erop dat de gepromoveerde club dus prima mee kan komen op dit niveau. Aangezien er geen makkelijke wedstrijden op dit niveau bestaan, zal volgende week bij JVC Cuijk opnieuw gestreden moeten worden om een goed resultaat en dus is het de volgende graadmeter voor de Haantjes.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top