Zondag Derde Divisie: Vrije trappen ADO’20 teveel voor Westlandia

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Derde Divisie: Vrije trappen ADO’20 teveel voor Westlandia 604

Twee vrije trappen en een gemakkelijk gegeven penalty bleken voor Westlandia teveel in de wedstrijd tegen ADO’20. Met een 4-2 nederlaag verlieten de mannen van Edwin Grünholz na negentig minuten het veld in Heemskerk.

Tekst & foto’s: Cor Spruijt

De speaker van ADO’20 sprak voor de wedstrijd van een belangrijk duel tussen de nummer dertien (ADO’20) en nummer zestien (Westlandia) in de derde divisie op zondag. De Westlanders wisten vooraf wat er moest gebeuren. Winnen tegen ADO’20 zou betekenen dat er weer voorzichtig naar boven kon worden gekeken op de ranglijst.

Westlandia had in de eerste paar minuten het meeste balbezit. De ploeg die keeper Edgar Leerdam, net terug van een blessure, op de bank had zitten en die het moest doen zonder de geblesseerde spits Remon Bochoven, liet de bal in een te laag tempo rondgaan. ADO’20, voetballend één van de mindere ploegen in de derde divisie zondag, beperkte zich tot verdedigen en het veel spelen van de lange bal. In de negende minuut maakte Patrick Batist een overtreding net buiten het strafschopgebied. De vrije trap kwam tegen ‘de muur’, maar de rebound werd keurig in de hoek achter keeper Jari Duijvestijn geschoten door Marvin Boom: 1-0.

Westlandia raakte niet van slag en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de zestiende minuut reageerde Jeroen Spruijt attent bij knullig uitverdedigen. Zijn lob over doelman Michel van Kampen betekende 1-1. Vanaf de aftrap schoot ADO’20 de bal naar voren. In het strafschopgebied kwam de bal tegen de hand van Nick van Vliet, waarna scheidsrechter Cairo wel erg gemakkelijk naar de stip wees. De strafschop werd benut door Donny Rijnink, waardoor Westlandia weer tegen een achterstand aankeek: 2-1. Na de treffer was het Westlandia dat het meeste balbezit had, maar daar eigenlijk te weinig mee deed. ADO’20 beperkte zich tot verdedigen.

Een diepe bal in de 35e minuut werd onderschept door de verdediging van Westlandia, maar de scheidsrechter zag hierin een overtreding. De vrije trap werd schitterend door Sead Mazreku van ADO’20 ingeschoten. Westlandia keek vlak voor rust tegen een 3-1 achterstand aan. Vervelend omdat ADO’20 vier keer voor het doel van Duijvestijn was verschenen. Tijdens een duel in het vijf meter gebied raakte doelman Jari Duijvestijn geblesseerd. Een ambulance bracht de ongelukkige doelman naar een ziekenhuis met nekletsel.

In de rust sprak een zichtbaar geïrriteerde aanvoerder Marko van der Knaap met scheidsrechter Cairo. De vrije trappen waren wat gemakkelijk gegeven en zes keer reageerde de leidsman op een vlagsignaal van zijn assistent voor een overtreding en zes keer leverde dat een vrije trap voor ADO’20 op.
In de tweede helft kwam doelman Edgar Leerdam in het veld en speelde Westandia met meer overtuiging. Jop Verhagen werd na een aantal minuten gewisseld voor Raghib Achnak en Mitchell Jacobs verliet in de 55e minuut het veld voor Mark van der Zalm. Er kwamen wat mogelijkheden voor Westlandia en de aansluitingstreffer viel in de 74e minuut. Jessie van der Burg schoot een vrije trap heerlijk binnen: 3-2.

In de jacht op de gelijkmaker werd aanvoerder Marko van der Knaap doorgeschoven naar het middenveld en ook centrale verdediger Nick van Vliet liet zich voorin zien. Waar vorig seizoen de gelijkmaker nog geforceerd kon worden, lukte dat in deze wedstrijd niet. ADO’20 profiteerde in de laatste seconde van de aanvallende dadendrang van Westlandia en scoorde nog de 4-2. Scheidsrechter Cairo liet niet meer aftrappen. De mannen van Grünholz zijn door dit resultaat de rode lantaarndrager geworden in de competitie. Volgende week speelt Westlandia thuis tegen Blauw Geel.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top