Zondag Derde Divisie: Westlandia haalt zakelijke overwinning binnen

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Derde Divisie: Westlandia haalt zakelijke overwinning binnen 381

Westlandia boekte een zakelijke 0-3 overwinning op hekkensluiter De Meern. Door dit resultaat neemt het team van trainer Edwin Grünholz de zevende plaats op de ranglijst in. Ook in de derde periode doet Westlandia nog volop mee.

Tekst & foto’s: Cor Spruijt

Tegen De Meern moest Grünholz het doen zonder de geblesseerden Jessie van der Burg en Remon van Bochoven. Ook Patrick Batist bleef aan de kant wegens een schorsing van een wedstrijd. In de basis had de trainer een plek ingeruimd voor Salah El Mahmdi als linkerverdediger en voor Adnan Bajic aan de rechterbuitenkant.

De Meern, laatste in de competitie, begon behoedzaam aan de wedstrijd. Het team van trainer Joel Titaley liet het initiatief aan de tegenstander en bouwde vooral een muur rond de eigen zestien. Westlandia had er, in de beginfase van de wedstrijd, zichtbaar moeite mee. De opbouw ging in een te laag tempo, waardoor de tegenstander alle tijd kreeg om zich rond het strafschopgebied terug te trekken. Tegen twee De Meern-spitsen kregen de beide verdedigers van Westlandia aan de zijkant veel vrijheid waarmee, in de ogen van Grünholz, te weinig werd gedaan. Tijdens een blessurebehandeling in de vijftiende minuut riep de trainer de verdedigers bij zich en na een tactische aanwijzing resulteerde dat daarna in een betere veldbezitting.

Westlandia kreeg kansen en de eerste was voor Anwar Beeldstro. Na een mooie voorzet van El Mhamdi schoot hij hard tegen de binnenkant van de paal. Tot opluchting van De Meern-doelman Joey Swanink kwam de bal terug in het veld. Toch was het Westlandia dat de score opende. In de 43e minuut speelde Mitchell Jacobs de bal in de diepte op Jeroen Spruijt. Deze wist zich in het strafschopgebied knap vrij te spelen en stelde Jedsel Markes in staat om de eerste treffer van Westlandia op het scorebord te laten noteren: 0-1.

De Meern begon de tweede helft direct met aanvallende inspiraties. Er werd meer vooruit gevoetbald en ook kwamen er wat kleine kansen. In de 59e minuut moest Edgar Leerdam handelend optreden om een doelpunt te voorkomen. Westlandia liet de bal sneller rondgaan en er kwamen meer kansen. Waar De Meern het wel probeerde, maar niet tot scoren kwam, deed Westlandia dat wel. Weer was het duo Spruijt en Markes succesvol. Ook dit keer werd Spruijt in de diepte aangespeeld en wist hij Markes te vinden. Met een strak schot tekende Markes voor het tweede Westlandia-doelpunt: 0-2. Grünholz bracht Ramon Ripson, Vince van der Knaap en Desley Bransen in het veld.

Westlandia benutte de ruimte steeds beter en Vince van der Knaap en Bransen lieten zich veelvuldig zien. In de 82e minuut dook Markes alleen voor de keeper op na een prachtige pass van Bransen. Dit keer was doelman Swanink de winnaar. In de 85e minuut beloonde Westlandia zich voor een derde keer. El Mhamdi passeerde een aantal spelers en schoot hard op het doel. Keeper Swanink kon het schot tegenhouden, maar Beeldstro reageerde attent en schoot Westlandia op 0-3. Met drie punten ‘in de tas’ verlieten de groen-witten De Meern. Volgende week staat de competitiewedstrijd tegen Quick’20 op het programma. Ook een team dat strijd tegen degradatie. Komende dinsdag speel Westlandia eerst in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup de uitwedstrijd bij competitiegenoot HBS (aanvang 20.00 uur).

© Haaglanden Voetbal

   

   

Zoeken

Back to Top