Zondag Derde Divisie: Westlandia loopt met tien man (rood doelman Leerdam) averij op

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Derde Divisie: Westlandia loopt met tien man (rood doelman Leerdam) averij op 956

Westlandia draait dit seizoen uitstekend. De ene overwinning na de andere wordt behaald. Dan weet je dat iedereen van je wil winnen en extra gemotiveerd is. Zondag liep de ploeg van trainer Edwin Grünholz dan toch tegen een nederlaag op, bij Juliana’31. Omdat De Dijk wel won, is het verschil weer vier punten.

        Foto’s: Orange Pictures

In het begin van de wedstrijd was er nog geen vuiltje aan de lucht voor de Naaldwijkers. Al binnen twee minuten kon de Westlandse aanhang juichen in Malden. Spits Marcel de Bruijn legde de bal af op de meegekomen Marko van der Knaap die van de zestien meter de bal strak in het vijandelijke doel liet verdwijnen: 0-1. De vreugde was van korte duur, want binnen twee minuten had Juliana’31 het antwoord klaar. Wouter op den Kamp strafte een foutje in de Naaldwijkse defensie af: 1-1.

Er ontstonden over en weer mogelijkheden. Marcel de Bruijn had pech dat een fraai schot recht in handen van de doelman belandde en aan de andere kant werd de bal na een aanval over links door Stefan de Jong in handen van doelman Edgar Leerdam gekopt. Vlak voor rust kregen beide teams nog een kans om de leiding te nemen. Marcel de Bruijn kopte over op aangeven van Patrick Batist en doelman Edgar Leerdam van Westlandia ranselde fraai een inzet van van weer Stefan de Jong uit zijn doel.

In de rust hield trainer Edwin Grünholz Nick van Vliet in de kleedkamer achter en bracht Ivailo Staal in. Binnen zeven minuten keek Westlandia tegen een achterstand aan. Aan de treffer van Stefan de Jong ging dom balverlies van Patrick Batist vooraf. Doelman Leerdam moest nu het antwoord schuldig blijven op de inzet van de Jong: 2-1. Na 55 minuten sloeg het noodlot toe voor de Naaldwijkers. Doelman Edgar Leerdam stopt een aanvaller af en de leidsman toonde hem de rode kaart en legde vervolgens de bal op de stip. Grünholz haalde Mitchel Jacobs ook van het veld voor invaller-doelman Jari Duijvestijn. Hij kende geen geweldige binnenkomst, want Jeroen Meijers schoot de strafschop binnen en zette Juliana’31 op een 3-1 voorsprong.

De laatste twintig minuten ging Westlandia alle risico’s nemen om te trachten nog iets aan die achterstand te doen. Doelman Jari Duijvestijn toonde zijn kwaliteiten bij een inzet van de thuisploeg en Westlandia kreeg een kwartier voor tijd een prima kans om terug te komen in de wedstrijd. Juliana’31 kreeg een strafschop tegen na een handsbal in het strafschopgebied. Patrick batist maakte geen fout en bracht de 3-2 op het scorebord. Met nog tien minuten te spelen probeerde Westlandia er alsnog een gelijkspel uit te halen met tien man, maar slaagde niet in die opzet.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top