Zondag Derde Divisie: Westlandia slaat toe in Groningen

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Derde Divisie: Westlandia slaat toe in Groningen 559

Met een brede grijns stapten spelers, staf en bestuursleden in de Westlandia de bus voor een terugreis van 240 kilometer. In het hoge Noorden pakte Westlandia drie belangrijke punten. Be Quick 1887 verloor in het Esserbergstadion kansloos met 2-5.

Tekst & foto’s: Cor Spruijt

In het Groningse Haren speelde Westlandia met Jedsel Markes in de spits. De op veel plaatsen inzetbare speler is door trainer Edwin Grünholz aangewezen om de plek in de spits in te vullen als Remon van Bochoven of Chidozie Ugwunna niet wedstrijdfit zijn. Ook linkerverdediger Ferry de Jong startte na enkele weken afwezigheid in de basis.

Westlandia begon goed aan de wedstrijd en kreeg via Jedsel Markes na een aantal minuten spelen een eerste kleine kans. Het eerste kwartier was echter voor Be Quick 1887. De spelers van Westlandia verloren te vaak de ‘tweede’ bal, waardoor Be Quick 1887 gevaarlijk kon worden. Een schot van Jorin Keekstra werd door Westlandia-middenvelder Ramon Ripson van de lijn gehaald en een gevaarlijk schot via spits Thomas Careman werd door doelman Edgar Leerdam naast gekeken. Voor trainer Edwin Grünholz was dit het moment om Marko van der Knaap iets door te schuiven. Westlandia moest de bal op het middenveld eerder veroveren om beter in het spel te komen. De tactische zet van Grünholz was direct succesvol. Van der Knaap veroverde de bal op het middenveld en speelde aan de linkerzijkant Jeroen Spruijt aan. Spruijt, volgend jaar speler van Rijnsburgse Boys, passeerde een aantal spelers en legde de bal klaar voor Patrick Batist. Doelman Robert Smit kon de bal met moeite stoppen waarna Jedsel Markes er snel bij was om de bal binnen te tikken: 0-1. Een terechte 0-1 voorsprong voor Westlandia.

De spits van Be Quick 1887 trapte vervolgens af en speelde de bal terug en via het middenveld kwam de bal bij de defensie van de thuisploeg. Bij de terugspeelbal op de doelman, trapte de sluitpost vervolgens hopeloos over de bal heen. Spits Jedsel Markes zag het gebeuren en kon, veertig seconden na de 0-1, zijn tweede doelpunt intikken: 0-2.

Hattrick

Be Quick 1887 raakte door de tweede tegengoal behoorlijk van slag. Westlandia dicteerde het spel en liet Be Quick alle kanten van het veld zien. Toch waren de Groningers bij counters behoorlijk gevaarlijk. Westlandia weet dat het dan altijd kan rekenen op doelman Edgar Leerdam. Ook nu weer hield hij Westlandia op de juiste momenten op de been. Toch was Westlandia met de 0-2 voorsprong nog niet klaar. Jeroen Spruijt kwam op links gevaarlijk door en stelde Jedsel Markes in staat om zijn derde doelpunt te scoren. Een echte hattrick en een 0-3 voorsprong bij rust.

In de tweede helft drukte Westlandia door. Een hoekschop in de 47e minuut werd door Adnan Bajic schitterend in geschoten. Be Quick 1887 keek tegen een 0-4 achterstand aan. Vijf minuten later deed Twan Nieboer iets terug. De lange centrale verdediger kopte de bal uit een hoekschop achter doelman Leerdam: 1-4. Westlandia wisselde, haalde aanvoerder Van der Knaap naar de kant en bracht Mitchell Jacobs in het veld. Be Quick 1887 probeerde iets aan de achterstand te doen, maar Westlandia was heer en meester. Na zeven verliespartijen oprij aan het begin van de competitie wisten de meegereisde supporters het in de 65e minuut al zeker; een overwinning op Be Quick 1887 betekende nu de zevende wedstrijd op rij zonder puntverlies en vijftien punten uit de laatste vijf wedstrijden.

Een mooie aanval in de 69e minuut werd door een geweldig spelende Ramon Ripson prima afgemaakt. Doelman Smit had geen enkele kans op het harde schot van Ripson: 1-5. Westlandia nam wat gas terug en bracht spits Remon van Bochoven voor Ferry de Jong en Brandon Tichem voor Jedsel Markes. De beste kansen in het laatste kwartier waren voor Westlandia, maar toch was het Be Quick 1887 dat uit een counter via Arnoud Bentum voor 2-5 zorgde. Al met al een geweldige overwinning voor Westlandia, dat door deze overwinning weer een plek stijgt op de ranglijst en eerste staat in de tweede periode. Met een goed gevoel gaan de spelers begin 2018 op trainingskamp naar Spanje. In de agenda staat de volgende competitiewedstrijd al rood omcirkeld: 14 januari 2018 14.00 uur thuis tegen HBS.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top