Zondag Hoofdklasse A: HBS doet zeer goede zaken tegen VOC

||||

In de eerste helft kregen zowel HBS als VOC kansen op een doelpunt, maar de rust werd bereikt met de brilstand op het bord. In de tweede helft kwam HBS goed op stoom en liep weg naar een ruime overwinning.

Tekst: Roland van der Linden       |       Foto’s: Fred Reuling

VOC zette op sportpark Craeyenhout in de openingsfase druk en loerde op fouten bij HBS. Dit leverde een grote kans op voor de Rotterdammers, maar doelman Silver Wartna redde knap op de inzet van de spits van VOC. De beste kans voor HBS kwam op naam van Leroy Klootwijk, die de bal over het doel heen werkte. Na een periode waarin VOC de sterkere ploeg was kreeg HBS vlak voor rust een serie mogelijkheden. Scoren lukte echter niet.

In het leuke duel kon HBS na rust eindelijk het net vinden. Na goed voorbereidend werk van Leroy Klootwijk schoot David Kappel de 1-0 binnen. Even later was het Sieb Verheul die door Berend Kaster in staat werd gesteld de tweede treffer aan te tekenen: 2-0. VOC haalde niet meer het niveau van voor rust.

David Kappel had de 3-0 op de schoen, maar kon de bal niet in het doel krijgen. De ploeg van trainer Bas Steffens had in de slotfase duidelijk de overhand en kreeg diverse kansen. Martijn le Congé schoot HBS in veilige haven met een zeer fraaie treffer: 3-0. Invaller Nathan Mbuyamba bepaalde de eindstand op 4-0. Dankzij deze ruime zege staat HBS nu op een knappe vijfde positie.