Zondag Hoofdklasse: DHC mist de kansen en verliest in blessuretijd

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Hoofdklasse: DHC mist de kansen en verliest in blessuretijd 488

Na afloop was iedereen, vriend en vijand, het er over eens in Purmerend. Slecht één ploeg had de winst deze zondagmiddag dik en dik verdiend: DHC. Maar doordat de groen-zwarten de kansen misten en verzuimden de zege veilig te stellen, was er een late gelijkmaker en een winnende treffer voor de thuisclub ver in blessuretijd. DHC keerde zonder punten huiswaarts.

De wekelijkse lijst met afwezigen bestond deze keer uit vaste krachten als doelman Mats Mangelmans, Djerreld Muntslag en Joshua Wadie (allen geblesseerd) en Melvin Vissers (geschorst), terwijl ook Ennis Akona en Sinte Fonkel ontbraken. In vergelijking met vorige week startte Anthony Pique weer in de basis en moest deze keer Quinten van der Kraaij – samen met Yannick Prade en Vincent Romeijn – op de bank beginnen. Op zaterdagavond had RKHVV gewonnen van De Bataven, terwijl SWZ Boso Sneek verloor bij Achilles 1894. Met nog slechts zes wedstrijden te gaan, moest DHC punten halen.

Mogelijkheid

Het eerste kwartier was – zonder gevaarlijk te worden – voor de thuisploeg, dat in de laatste twee wedstrijden Hollandia en koploper SJC overwon. In de zestiende minuut was er de eerste mogelijkheid voor DHC, toen Jeffrey van Roon op Wesley Verhoek speelde, die op rechts Roy Speelman fantastisch vond. Speelman ging diagonaal op het doel af en scoorde beheerst. Het arbitrale trio besloot echter het doelpunt wegens buitenspel af te keuren. Kort hierna kwam Roy Speelman weer in balbezit na een pass van Jordy Brouwer, maar doelman Richard de Groot kon net op tijd ingrijpen. Eén minuut later werd de bal na een voorzet van Anthony Pique (foto) doorgekopt door Jordy Brouwer, waarna Roy Speelman binnen de lijnen onderuit ging. Scheidsrechter De Vries uit Amstelveen zag er niets in. Kort hierna werd een schot van Frank de Lange door een verdediger van richting veranderd, maar het leverde niet meer dan een hoekschop op.

Buitenspel

Nog binnen het half uur ging Jordy Brouwer alleen door op de doelman van de thuisploeg, waarna hij werd teruggefloten voor buitenspel. Hierna was er een combinatie aan de rechterkant tussen Anthony Pique en Roy Speelman, waarna Pique in het strafschopgebied bij de achterlijn de bal wilde voorgeven, maar door een verdediger onderuit werd gehaald. Ook nu liet scheidsrechter De Vries doorspelen. Met nog tien minutren voor de theepauze op de klok kopte Jordy Brouwer na een vrije trap van Wesley Verhoek net over. Vervolgens was het Purmersteijn-doelman Richard de Groot die een voorzet van Anthony Pique kon onderscheppen. Aan de andere kant was er een aanval voor de thuisploeg en van buiten het strafschopgebied verdween een laag schot van Donny Gerver precies in de uiterste hoek achter doelman Gianni Kamperveen: 1-0. Een voorsprong voor de thuisclub zonder dat het tot op dat moment gevaarlijk was geworden voor het DHC-doel. Op slag van rust vewerkte doelman Kamperveen een hard schot nog tot hoekschop.

Gelijkmaker

Al enkele minuten na de doelwisseling kwam DHC dan terecht aan de gelijkmaker. Na een actie op links kwam van Jeffrey van Roon het strafschopgebied in en gaf voor, waarna – midden voor het doel – Tidde Tromp van dichtbij de 1-1 in kon schieten. Vervolgens ging na een pass van Wesley Verhoek Roy Speelman in het strafschopgebied onderuit, zonder dat de scheidsrechter hier een overtreding in zag. Een schot van Jordy Brouwer van zo’n achttien meter werd door Purmersteijn-doelman De Groot tot hoekschop gestompt. In de 54e minuut een voorzet van Jeffrey van Roon, doorgekopt door Jordy Brouwer en Joey Emmerink die vervolgens van dichtbij inkopte. Ook nu werd de treffer door het arbitrale trio wegens buitenspel afgekeurd. Nog in dezelfde minuut bereikte Wesley Verhoek uitstekend Roy Speelman, die alleen op het doel afging en de doelman kansloos liet: 1-2. Enkele minuten later redde dezelfde doelman op een volgende inzet van Roy Speelman. Na precies een uur een vrije trap van Wesley Verhoek, Joey Emmerink kopte voor en vervolgens stopte doelman Richard de Groot de kopbal van Jordy Brouwer. Even later kopte Jordy Brouwer hard in na een corner van Jeffrey van Roon, maar de bal verdween net over het vijandelijke doel.

Blessuretijd

De thuisclub kwam nu ook af en toe in de aanval, maar het doel van Gianni Kamperveen kwam niet in gevaar. Tien minuten voor tijd werd Roy Speelman ten koste van een overtreding gestopt, waarna Jeffrey van Roon de vrije trap van zo’n 25 meter net naast schoot. Hierna een actie op links van Jeffrey van Roon die vanaf links laag voorgaf, waar Tidde Tromp vlak voor het doel van dichtbij de bal naast het vijandelijke doel liet verdwijnen. Roy Speelman kon bij een volgende aanval net door een verdediger gestopt worden. Hierna ging Anthony Pique op rechts naar voren en speelde breed op de rand van de zestienmeter Wesley Verhoek aan, die daar onderuit werd gehaald. Ook nu liet scheidsrechter De Vries doorgaan. Een verre pass en een snelle uitval aan de andere kant betekenden ineens de 2-2 via Dyllandro Panka, twee minuten voor tijd. Vervolgens nog een vrije trap van Wesley Verhoek, waarna Roy Speelman alleen leek door te gaan, maar een verdediger nog net ingreep. Drie minuten in blessuretijd een hoekschop voor Purmersteijn. Na een klutssituatie voor het Delftse doel werd de bal in twee instanties tegen net net gewerkt door Sebastiaan Ntim en verscheen de 3-2 op het scorebord.

Ongeloof

Ongeloof heerste op het veld bij de groen-zwarten en kort hierna in de kleedkamer. Eén van de beste wedstrijden van DHC van dit seizoen – zeker na rust – met zoveel kansen en toch weer geen punten. Ook in de bestuurskamer was iedereen het er over eens, dat maar één ploeg had moeten winnen, DHC. Helaas voor de groen-zwarten was dat niet zo en was de terugweg weer lang. Er resten nu nog slechts vijf wedstrijden. Vijf moeilijke wedstrijden waarin punten gehaald moeten worden door de ploeg van trainer Rob de Lange.

© Haaglanden Voetbal

   

   

Zoeken

Back to Top