Zondag Hoofdklasse: DHC moet terecht buigen voor OSS’20

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Hoofdklasse: DHC moet terecht buigen voor OSS’20 441

DHC-trainer Rob de Lange (foto) miste in de uitwedstrijd bij het in 1920 opgerichte Oefening Staalt Spieren (OSS’20) in Oss wederom aanvoerder Tidde Tromp, die herstellende is van een schouderblessure. In vergelijking met de thuiswedstrijd van een week eerder tegen Nuenen begon nu Mostava Frederik in de basiself en Roy Speelman op de bank. Dit betekende dat Melvin Vissers nu op het middenveld startte. Speelman kwam later alsnog in het veld, terwijl net als vorige week Killian van Mil en Vincent Romeijn ook nog in zouden vallen.

Tekst: Wicher Schreuders

Al direct na de aftrap leidde een voorzet vanaf de rechterkant tot een bal die voorlangs het doel van DHC-goalie Mark Smith ging. De thuisclub had in de eerste helft letterlijk en figuurlijk de wind stevig in de rug en het begon dan ook tamelijk aanvallend. Na een kleine tien minuten kwamen de groen-zwarten echter steeds meer aan de bal, wat leidde tot balbezit en een beetje rondspelen, maar verder eigenlijk niets. Een pass van Melvin Vissers bracht de bal na een kwartier bij Jordy Brouwer, maar op de penaltystip werd hem de bal ontfutseld. Kort daarna werd Romano Denneboom op het middenveld van de bal gezet, waarbij velen wachtten op het fluitsignaal, maar scheidsrechter Horst uit Delftzijl (geen familie van Y. Horst uit Eindhoven die DHC onder meer recent uit bij EHC floot) liet het achterwege. De thuisploeg profiteerde hiervan en gaf een lange bal, die bij Tom Pijnenburg kwam die van dichtbij hoog inschoot: 1-0.

Mark Smith (DHC-doelman)

De Delftse ploeg probeerde het weer op te pakken, maar circa tien minuten later leidde balverlies op het groen-zwarte middenveld tot een doelkans voor Bassou Boulghalgh van de thuisclub op de rand van het strafschopgebied, alleen voor DHC-goalie Mark Smith, maar de bal werd hoog over geschoten. Na een half uur spelen verloor DHC tijdens een aanval in het vijandelijke strafschopgebied de bal, waarna een verre lange bal net over de tot bijna de middenlijn opgedrongen DHC’s laatste vrije verdediger Levi Schipper ging en werd opgepikt door OSS-speler Tom Pijnenburg, die helemaal alleen op Mark Smith af kon gaan en de 2-0 op het scorebord kon brengen.

Romano Denneboom

Na de doelwisseling probeerden de DHC-ers om snel tegen te scoren, maar Jordy Brouwer werd bij een eerste poging binnen het strafschopgebied onderuit getrokken, maar de overigens goed fluitende scheidsrechter Horst zag er geen overtreding in. Een door Brouwer na zo’n tien minuten genomen vrije trap vanaf circa twintig meter verdween over de lat. Romano Denneboom kopte kort daarna de bal breed voor de voeten van de opgekomen Anthony Pique, maar zijn goede inzet werd door OSS-doelman Rick van der Leest gestopt. Halverwege de tweede helft bracht OSS-keeper Van der Leest stompend redding bij een gevaarlijk indraaiende hoekschop van Melvin Vissers. Met nog een kwartier te spelen bracht DHC-keeper Mark Smith redding op een schot van OSS-invaller Tony de Groot. Na 79 minuten spelen viel de defiitieve beslissing. Na wederom een lange bal over links, kwam het speeltuig bij Ossenaar Carlo Nelissen. Zijn inzet werd door DHC-er Jeffrey van Roon bij een laatste reddingspoging in eigen doel gewerkt 3-0. Dat drie minuten voor tijd Jordy Brouwer bij de tweede paal de bal nog inkopte, na een vanaf links door Melvin Vissers genomen vrije trap, was alleen nog van betekenis voor de statistieken: 3-1.

Jordy Brouwer

De groen-zwarten leden voor het eerst in ruim drie maanden weer eens een nederlaag. En vreemd genoeg was die vorige nederlaag ook in Oss, namelijk op het slechts enige honderden meters vanaf het OSS’20-complex gelegen veld van DESO: op 11 december jl. werd het daar 3-0. Dat was de laatste wedstrijd voor de winsterstop. Sindsdien won DHC viermaal en speelde het tweemaal gelijk, wat een opmars op de ranglijst betekende. De nederlaag nu bij OSS’20 was zeer teleurstellend, maar terecht. DHC speelde matig, in een te laag tempo, met weliswaar veel balbezit maar zonder aanvallend gevaar te stichten en met veel balverlies. De thuisclub profiteerde daarvan, door verre ballen, snelle aanvallen en te scoren. Een terechte nederlaag dus.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top