Zondag Hoofdklasse: DHC sluit jaar winnend af bij Alphense Boys

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Hoofdklasse: DHC sluit jaar winnend af bij Alphense Boys 448

DHC sluit het jaar 2017 af met een 2-4 overwinning uit bij Alphense Boys. Werd veertien dagen terug in Groesbeek na een lange periode eindelijk weer gewonnen bij Jong Achilles, nu waren de groen-zwarten opnieuw succesvol. Na een leuke wedstrijd met lange tijd een groot overwicht voor DHC werd de winst in de slotfase binnengehaald.

In vergelijking met het laatste competitieduel was Frank de Lange terug van een blessure, waar nu echter Levi Schipper ontbrak na zijn polsbreuk in het duel tegen Jong Achilles. Al in de eerste minuut moest doelman Mats Mangelmans optreden toen één van de rood-witten door kon gaan en van dichtbij inschoot. Aan de andere kant werd in de eerste tien minuten driemaal een DHC-er (Jordy Brouwer, Wesley Verhoek en Djerreld Muntslag) teruggevlagd wegens buitenspel. In het eerste kwartier was Alphense Boys wat meer op de DHC-helft te zien, wat na dik een kwartier resulteerde in de 1-0 van Bart van Zoest.

Balbezit

Binnen vijf minuten was de stand echter weer gelijk. Een doorgespeelde bal op de doorlopende Tidde Tromp, die op de rand van het strafschopgebied de bal over de uitlopende doelman Tim van der Linden tilde: 1-1. DHC had hierna meer balbezit en speelde veelvuldig op de Alphense speelhelft. Beide teams bleven de aanval zoeken. Zo kwam Tidde Tromp in het strafschopgebied ten val na een voorzet van Djerreld Muntslag en tikte Mats Mangelmans een schot van zestien meter over. Ook Melvin Vissers kon een verre pass van Jeffrey van Roon in het strafschopgebied niet voldoende verwerken.

Doorspelen

De tweede helft gaf vervolgens een bovenliggend DHC te zien. Al na twee minuten speelde Jordy Brouwer binnen de zestien de bal op Melvin Vissers, die van dichtbij inschoot en de buitenkant van de paal raakte. In de twintigste minuut vond Melvin Vissers de diepgaande Djerreld Muntslag, die met een verdediger in de rug net buiten het strafschopgebied onderuit ging. De verder prima fluitende 24-jarige scheidsrechter Veekamp uit Enschede gebaarde echter doorspelen. Met nog ruim twintig minuten te gaan, nam Jeffrey van Roon aan de rechterkant een hoekschop, maar het harde schot van Jordy Brouwer leverde geen succes op. De Alphense doelman Tim van der Linden tikte de bal weg, waarna vanaf links Tidde Tromp hard en laag inschoot. De bal kaatste echter via de binnenkant van de weer terug het veld in.

Voorsprong

Met nog een kwartier op de klok schoot eerst Djerreld Muntslag nog naast, maar twee minuten later was er dan toch de verdiende voorsprong. Een lage voorzet vanaf links van Jeffrey van Roon werd bij de tweede paal beheerst ingeschoten door Jordy Brouwer (foto): 1-2. Enkele minuten later leek de wedstrijd definitief beslist toen een aanval over rechts via de net ingevallen Roy Speelman en Jordy Brouwer door Melvin Vissers werd afgerond: 1-3. Twee minuten daarna werd aan de andere kant de 2-3 binnengewerkt door Arjan Ouwendijk. Toch werd de wedstrijd alsnog voortijdig beslist. Eén minuut voor tijd maakte Jordy Brouwer uit een voorzet van Tidde Tromp de 2-4. Daarmee gaat DHC dus met twee achtereenvolgende overwinningen de winterstop in.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top