Zondag Hoofdklasse: Nipte nederlaag voor negental DHC-ers

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Hoofdklasse: Nipte nederlaag voor negental DHC-ers 636

Het werd nog spannend, toen een negental DHC-ers in de slotfase terugkwam tot 3-2 en daarna nog de mogelijkheden kreeg op de gelijkmaker. Duidelijk is dat het verlies van drie punten enkel en alleen de DHC-ers zelf te verwijten viel, doordat commentaar op de leiding nog vanaf voor rust resulteerde in slechts tien DHC-ers en de laatste twintig minuten nog maar negen. Dubbelgeel en dus rood voor de aanvallers Wesley Verhoek (foto) en Melvin Vissers.

Op het matige kunstgrasveld in Huissen (maandag gaat dit eruit ten voordele van een gloednieuwe mat) kon DHC-trainer Rob de Lange niet beschikken over Jordy Brouwer (geschorst), Djarred Muntslag en Levi Schipper (beiden geblesseerd). Roy Speelman nam na een blessure weer plaats op de bank.

Combinatie

In de achtste minuut een combinatie aan de rechterkant van Wesley Verhoek met Vincent Romeijn, waarna de laatste hard inschoot, maar het schot door de Gelderse doelman Jop Hemink gepareerd kon worden. Een vrije trap na nog geen kwartier van de thuisclub vanaf de punt van het strafschopgebied werd door doelman Daniël van der Knijff prima overgetikt. Vervolgens stuurde Melvin Vissers Anthony Pique weg, waarna zijn voorzet door een verdediger nipt onderschept kon worden. Kort daarna speelde wederom Melvin Vissers diep op Tidde Tromp, die alleen voor doelman Hemink kwam, maar zijn schot nog net door de doelman tot corner getikt zag worden.

Voorlangs

DHC was de aanvallende partij en het wachten was op de openingstreffer. Wesley Verhoek zag zijn inzet net gestopt worden door de doelman en vervolgens ging een laag schot van dezelfde speler van net binnen het strafschopgebied rakelings voorlangs. In de negentiende minuut werd een schot van aanvoerder Tidde Tromp ook gestopt door de doelman van de thuisclub. Na een half uur spelen de eerste mogelijkheid voor de thuisclub. De bal kwam echter op de DHC-lat. Vervolgens Wesley Verhoek die Melvin Vissers vond, die van rechts het strafschopgebied inging, hard inschoot, maar opnieuw pareerde Jop Hemink dit schot, waarna in de rebound een verdediger net voor Frank de Lange de bal wegtrapte. De verre counter resulteerde dan in een duel tussen Anthony Pique en een RKHVV-speler. Pique ging onderuit, de scheidsrechter liet doorgaan en alleen voor doelman Daniël van der Knijff werd het in de 31e minuut 1-0 door Keyme Bosman.

Rood

Nog geen twee minuten later werd de score verdubbeld, toen een hoge bal in de DHC-verdediging niet goed werd verwerkt. De bal viel voor de voeten van één van de blauwen en dat betekende 2-0. DHC bleef de aanval zoeken. Melvin Vissers schoot alleen voor de doelman naast en een volgend schot van Vissers werd gestopt door de goalie van RKHVV. In de 37e minuut kwam DHC dan toch dichterbij. Wesley Verhoek ging na een pass van Frank de Lange aan de linkerkant het strafschopgebied in en schoot schitterend en hard onhoudbaar binnen: 2-1. Vervolgens liep hij bij het teruglopen langs scheidsrechter De Vries, zei iets en kreeg daarvoor zijn tweede geel en dus rood….DHC moest door met tien man.

Beklag

Kort na rust werd Tidde Tromp teruggevlagd voor buitenspel, maar duidelijk is dat de in het wit gestoken groen-zwarten zich – ondanks de ondertalsituatie – niet wensten neer te leggen bij een nederlaag. Na een uur zette echter de thuisclub door een prima doelpunt van spits Wessel van der Horst, die zich in de zestienmeter vrij draaide en hard uithaalde, de 3-1 op het scorebord. Enkele minuten later ging Melvin Vissers richting het RKHVV-doel en werd binnen de zestienmeter aangetikt, waar de scheidsrechter echter niets in zag en door liet spelen. Melvin Vissers deed zijn beklag bij de man in het geel en ook hij kreeg zijn tweede geel en dus rood.

Spanning

DHC moest met nog tien minuten te gaan verder met slechts negen man en een 3-1 achterstand. Toch legde het negental zich niet neer bij een nederlaag. In de 73e minuut schoot Tidde Tromp van afstand over doelman Hemink, die de bal nog net over de lat tot corner kon tikken. Na 79 minuten speelde Tidde Tromp op links op de ingevallen Roy Speelman, die de zestienmeter inging, zijn tegenspeler uitkapte en diagonaal de doelman passeerde: 3-2. De spanning was weer terug. Twee minuten later een vrije trap vanaf rechts van 25 meter van Jeffrey van Roon, die echter ternauwernood door de doelman gered kon worden. Kort hierna een vrije trap van Frank de Lange vanaf links, waarop Joey Emmerink inkopte, maar het was opnieuw de doelman die redding bracht. Ook bij de laatste mogelijkheid in blessuretijd was de doelman alert bij opnieuw een vrije trap van Jeffrey van Roon.

Onnodig

Na zes wedstrijden dus de tweede nederlaag op vreemde bodem voor DHC. Een onnodige nederlaag. Komende zondag de kans op revanche thuis aan de Brasserskade tegen Heerenveen. De vraag is hoe trainer Rob de Lange de spelerspuzzel oplost.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top