Zondag Hoofdklasse: RKAVV haalt derde overwinning op rij binnen

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Hoofdklasse: RKAVV haalt derde overwinning op rij binnen 401

RKAVV heeft met ruime cijfers gewonnen. Op bezoek bij SDO, de koploper van de tweede periode, werd het 0-5 voor de formatie van Maurizio Ceccucci. De Leidschendamse ploeg is de laatste duels goed op schot.

Tekst: Jonas Bloemen | Foto’s: Hans van der Valk

De eerste kans van de wedstrijd was voor SDO. Aanvoerder Rick van der Velden kopte van dichtbij in de handen van doelman Mike Ten Kroode. Het bleek achteraf zeldzame dreiging te zijn van de gastheren. Na zes minuten was het RKAVV dat de score opende. Uit een corner van Giorgio Achterberg haalde Jordy de Wit uit waarna de bal via de onderkant van de lat fraai in het doel belandde: 0-1.

RKAVV hield de controle en gaf vrijwel niets weg. Het speelde SDO bij vlagen zoek en de Bussemers kwamen er niet aan te pas. Vijf minuten voor rust kwam het ook nog eens met een man meer te staan, nadat Dino van Essen zijn tweede gele kaart kreeg. Uit de vrije trap zorgde Peter Lomonaco met zijn uitschuifbeen voor de 0-2.

Ook in het tweede bedrijf was RKAVV heer en meester. Toen Robin Steffens al snel na rust de bal uit een corner van Karam Boukhari tegen de touwen kopte (0-3) was de wedstrijd al helemaal gespeeld. Het spel van RKAVV zorgde voor onmacht bij SDO. De Leidschendammers waren telkens de blauw-witten te snel af. Dit resulteerde tevens in de tweede rode kaart voor SDO. Rick van der Velden kon Riemer Bovet alleen met een harde overtreding afstoppen, waarna ook hij voortijdig mocht verrekken.

Opdracht

De negen spelers die overbleven kregen van trainer Van Dinteren vooral de opdracht om te verdedigen. Dat hield RKAVV niet tegen om de score uit te breiden. Jordy de Wit tekende met zijn tweede doelpunt van de middag voor 0-4. Dat deed hij uit een corner van Karam Boukhari, die daarmee zijn derde assist van de dag afleverde. Remco Overdevest bepaalde uiteindelijk de eindstand op 0-5. Hij schoot de bal binnen na goed voorbereidend werk van Serano van den Hurk.

© Haaglanden Voetbal

   

Zoeken

Back to Top