Zondag Hoofdklasse: RKAVV boven de streep na knappe zege

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Hoofdklasse: RKAVV boven de streep na knappe zege 400

RKAVV heeft voor de derde keer op rij gewonnen. Ditmaal werd de nummer vier op de ranglijst, Vlissingen, het slachtoffer van de huidige vorm bij de Leidschendammers. RKAVV poetste een 2-0 achterstand weg en ging met een 2-3 overwinning terug naar Zuid-Holland.

Tekst: Jonas Bloemen
Foto’s: Hans van der Valk

Op een zeer matige grasmat was het lastig voetballen, RKAVV speelde op 26 augustus voor het laatst op natuurgras. Toch was de eerste kans voor de bezoekers. Na acht minuten stond Brandon Richardson aan het einde van een mooie aanval, hij schoot echter naast. Een minuut later was Vlissingen voor het eerst gevaarlijk. Yves Nyemb zag Mike Ten Kroode knap redden op zijn schot. Toch was het diezelfde Nyemb die nog geen minuut later alsnog de openingstreffer verzorgde. Hij speelde zichzelf mooi vrij om vervolgens Ten Kroode wel te kloppen. Nog geen tien minuten later werd de score zelfs verdubbeld. Een vrije trap van Roysel James werd door de muur van richting veranderd waarna Mike Ten Kroode geklopt was: 2-0.

Het leek een zware middag te gaan worden voor RKAVV. Slechts drie minuten later profiteerde Remco Overdevest van een foutje in de Zeeuwse achterhoede. Met een mooie lob verschalkte hij doelman Van Belzen: 2-1. De aansluitingstreffer kreeg een gouden vervolg, want binnen twee minuten was de stand alweer gelijk getrokken. Sjors Verhagen kapte zijn tegenstander uit waarna hij gevloerd werd. Scheidsrechter Fikkert kon niet anders dan een strafschop geven, die feilloos benut werd door Daan de Blank: 2-2. Een mentale opsteker en RKAVV knokte zich terug. Met vier doelpunten in 25 minuten leek het een spectaculair duel te gaan worden. Toch zwakte het spel wat af na de gelijkmaker. Vlak voor rust kreeg Remco Overdevest nog een goede mogelijkheid, maar van dichtbij stuitte hij op de doelman.

In de tweede helft was het een kwartier wachten op de eerste kans. Rico de Boer stoomde op vanaf het middenveld waarna hij de bal voorlegde. Remco Overdevest kon inschieten, maar zijn inzet was te zacht om de goalie te verschalken. Toch was het opnieuw Overdevest die RKAVV op voorsprong bracht. Na een perfecte aanval via Robin Steffens rondde Overdevest netjes af: 2-3. Vlissingen was rijp voor de sloop, maar RKAVV liet na om de wedstrijd in het slot te gooien. Vlissingen werd in het vervolg niet meer heel erg dreigend, waardoor RKAVV opnieuw een plek stijgt en nu boven de streep staat.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top