Zondag Hoofdklasse: RKAVV trekt eenvoudig aan langste eind tegen DHC

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Hoofdklasse: RKAVV trekt eenvoudig aan langste eind tegen DHC 582

RKAVV heeft voor het eerst in zes jaar weer eens een thuisoverwinning geboekt in de derby tegen DHC. Op eigen veld was de formatie van Maurizio Ceccucci veel te sterk voor de Delftse ploeg. Beide ploegen kwamen voor de dag met een gehavend elftal.

Tekst: Jonas Bloemen | Foto’s: Hans van der Valk

Na tien minuten zorgde RKAVV voor de eerste kans van de wedstrijd. Remco Overdevest gaf een strakke voorzet, maar voor het doel was niemand om het af te maken. Ook DHC noteerde voor het verstrijken van het eerste kwartier een kans. Jeffrey van Roon probeerde een afvallende bal op doel af te vuren. Jordy de Wit gooide zich met gevaar voor eigen leven voor de bal, en met succes. Twee minuten later opende RKAVV score. Na een splijtende pass van Remco Overdevest knalde Serano van den Hurk, die voor het eerst een basisplaats kreeg bij RKAVV, hard raak: 1-0.

RKAVV zette al snel de wedstrijd naar haar hand. Van Den Hurk kreeg uit een voorzet van Rico de Boer een uitgelezen mogelijkheid om zijn tweede treffer van de middag te maken. De aanvaller schoof de bal echter naast het lege doel. DHC werd alleen gevaarlijk uit een vrije trap van Jordy Brouwer. Doelman Mike Ten Kroode tikte de bal schitterend uit de kruising.

RKAVV beleefde na rust een droomstart. Slechts vijfentwintig seconden had het nodig om de score te verdubbelen. Oalid Faik reageerde alert op een slippertje in de DHC-defensie. Hij bleef koeltjes toen hij alleen op doelman Schermer afliep en rondde af: 2-0. DHC kon het vervolgens niet meer bolwerken en RKAVV speelde de wedstrijd zakelijk uit. Met een aantal fraaie combinaties creëerde het nog wat kansen. DHC werd ook in het tweede bedrijf slechts gevaarlijk uit een vrije trap. Maar ook dit keer wist Ten Kroode fraai redding te brengen.

Met nog twintig minuten op de klok gooide Remco Overdevest de wedstrijd definitief in het slot. Na een voorzet van Oalid Faik belandde de bal, via Peter Lomonaco, voor de voeten van Overdevest die de doelman omspeelde en voor de 3-0 tekende. In de slotfase verving Dylan van Oeffel Rico de Boer. Daarmee werd Van Oeffel de volgende speler die de Leidschendamse jeugdopleiding aflevert aan de hoofdmacht. De stand veranderde niet meer en dus boekte RKAVV een eenvoudige zege op DHC.

© Haaglanden Voetbal

   

  

Zoeken

Back to Top