Zondag Hoofdklasse: RKAVV verspeelt weer op valreep kostbare punten

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Hoofdklasse: RKAVV verspeelt weer op valreep kostbare punten 428

RKAVV had met een goed gevoel de winterstop in kunnen gaan met het binnenhalen van drie punten in de thuiswedstrijd tegen Leonidas. Lang zag het er ook naar uit, dat trainer Maurizio Ceccucci met zijn ploeg het jaar zou afsluiten met winst. In blessuretijd echter kwamen de Rotterdammers alsnog langszij.

   |     Foto’s: Hans van der Valk

In het eerste deel van de wedstrijd bleken doelpunten duur te zijn op de Kastelenring. In de 27e minuut kwamen de gastheren echter op voorsprong. Karam Boukhari knalde de 1-0 tegen de touwen. In het laatste kwartier voor rust verzuimde RKAVV de marge minimaal te verdubbelen.

De maker van de openingstreffer, Boukhari, werd na rust in de 68e minuut naar de kant gehaald. In zijn plaats kwam Norvin Mercera in het veld. Leonidas probeerde het wel, maar de RKAVV-defensie hield stand en de thuisploeg kreeg mogelijkheden genoeg om ruimer afstand te nemen. Vijf minuten voor tijd ontstond er een opstootje en lag het spel even stil. De scheidsrechter dreigde even het duel tijdelijk te staken, maar door inspanning van de technische leiding van beide teams, kon er toch doorgespeeld worden. Al moest Leonidas wel het restant verder met tien man.

Toch belette dat de bezoekers niet om diep in de blessuretijd alsnog langszij te komen. Omdat RKAVV zelf in de wedstrijd had verzuimd om ruimer afstand te nemen, trad ook nu weer de bekende voetbalwet in werking. Scoor je zelf niet, dan doet de tegenstander het wel. Luc Lionahr zorgde voor de 1-1 en verspeelde RKAVV op de valreep twee heel dure punten.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top