Zondag Hoofdklasse: Sterk RKAVV bezorgt koploper eerste nederlaag

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Hoofdklasse: Sterk RKAVV bezorgt koploper eerste nederlaag 456

RKAVV heeft goede zaken gedaan door de, vooraf nog ongeslagen, koploper Achilles 1894, te verslaan. Op eigen veld was de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci bij vlagen oppermachtig en had het het grootste gedeelte van de wedstrijd het overwicht. De Leidschendammers, die stijgen naar plek vier, zijn samen met SJC de enige ongeslagen ploeg in deze klasse.

Tekst: Jonas Bloemen | Foto’s: Hans van der Valk

Vanaf de aftrap nam RKAVV het initiatief. Dankzij veel druk zetten was het veel in balbezit. Toch was de eerste kans voor de gasten uit Assen. Jean Pierre N’Gouan verscheen voor doelman Mike Ten Kroode, maar de goalie wist knap te redden. Niet veel later liet ook RKAVV zich zien. Karam Boukhari speelde zich met een mooie actie vrij waarna een pegel maar rakelings langs de kruising vloog. Het bleek het startsein te zijn van een wervelend RKAVV. Als een hecht collectief liet het Achilles amper aan voetballen toekomen. De Leidschendammers creëerden dankzij een aantal mooie aanvallen goede kansen. Onder andere Remco Overdevest en Rico de Boer vonden in een één-op-één niet het net maar de doelman.

Waar RKAVV zich vergat te belonen in de eerste helft, lag de bal er na dertig seconden in het tweede bedrijf al in. Na een miscommunicatie in de Assense defensie was Brandon Richardson alert en was voor Remco Overdevest een tikje tegen de bal genoeg voor de 1-0. De rood-witten bleven Achilles onder druk zetten en acht minuten na de openingstreffer resulteerde dat in de 2-0. Nadat Remco Overdevest onderuit werd gehaald in het strafschopgebied mocht Oalid Faik aanleggen voor een penalty. De middenvelder faalde niet en verdubbelde de score.

Een hels karwei stond de gasten te wachten. Het moest minimaal twee doelpunten maken tegen de minst gepasseerde achterhoede in de hoofdklasse. Met veel lange ballen probeerden de Drentenaren iets te forceren, maar met Lomonaco en De Wit als centrale duo was dat een kansloze missie. Met nog een kwartier op de klok kreeg ook Achilles een strafschop. Matthijs Hensen benutte deze waarmee de spanning terugkeerde in deze aantrekkelijke wedstrijd. Na 95 minuten voetbal floot de prima leidende arbiter Van Leeuwen af, waardoor RKAVV voorlopig alleen maar naar boven kan gaan kijken.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top