Zondag Hoofdklasse: Strafschoppen beslissen wedstrijd DHC-MSC/Amslod

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Hoofdklasse: Strafschoppen beslissen wedstrijd DHC-MSC/Amslod 596

Een wedstrijd met tien doelpunten, waarvan vier strafschoppen die beslissend waren voor de uitslag. Daarmee een 4-6 nederlaag voor de groen-zwarten tegen MSC uit Meppel. En waar het in de slotfase met een gemiste kans en een bal op de paal zelfs nog een gelijkspel had kunnen worden…..

  |    Foto’s: Rob Römer

Rob de Lange miste tegen MSC met Vincent Romeijn, Levi Schipper, Tidde Tromp, Melvin Vissers en Wesley Verhoek maar liefst vijf basisspelers. Een probleem dat dit seizoen bijna wekelijks speelt. Dit betekende in ieder geval dat Yannick Prade voor het eerst in de basis startte, terwijl in de tweede helft O19-1-speler Quinten van der Kraaij als invaller zijn debuut maakte.

In de achtste minuut de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Thomas Aangenendt passte prima op Djerreld Muntslag, die een actie maakte en vervolgens net naast schoot. Kort hierna eindigde een aanval met een voorzet van Jeffrey van Roon, waar een verdediger de bal kon onderscheppen. Nog binnen het kwartier een aanval via Anthony Pique en Yannick Prade, waarna Jordy Brouwer de paal raakte. Een minuut later kon een Meppelse verdediger net opruimen na een inzet van Jeffrey van Roon. Na vijfentwintig minuten kwam Djerreld Muntslag vanaf rechts op de achterlijn goed door, waar hij binnen de lijnen onderuit ging. Scheidsrechter Jensch uit Almere liet doorspelen, waar Jordy Brouwer van een meter of tien niet zelf schoot, maar op Yannick Prade speelde, die van dichtbij zijn schot in een reflex gestopt zag worden door MSC-doelman Robin Kist.

Vijf minuten voor rust viel het eerste doelpunt. Na een duel om de bal ver op de Meppelse helft bleef Frank de Lange geblesseerd liggen (en hij moest vervangen worden), speelde MSC de bal ver diep op de op snelheid liggende Mehran Ali Pour Asli, die alleen op de uitlopende doelman Mats Mangelmans af mocht gaan, hem omspeelde en simpel de 0-1 binnentikte. DHC was aangeslagen en twee minuten voor rust kon Camiel Fidom de bal uit een hoekschop van dichtbij vrij inkoppen: 0-2. Op slag van rust kwam de thuisploeg toch nog terug in de wedstrijd. Uit een hoekschop van Jeffrey van Roon kwam de bal via Jordy Brouwer bij Yannick Prade, die voor de 1-2 zorgde.

Direct na de hervatting was er een aanval van DHC via Yanick Prade, Jordy Brouwer en Roy Speelman die bij Djerreld Muntslag rechts in het strafschopgebied terechtkwam. De inzet van Djerreld Muntslag werd door de MSC-doelman gestopt. Na ruim tien minuten in de tweede helft een schitterend doelpunt voor de thuisploeg. Een verre voorzet vanaf links van Jeffrey van Roon werd door Jordy Brouwer hard en onhoudbaar ingekopt: 2-2. Enkele minuten later dreigde Roy Speelman halverwege de MSC-helft door te breken, waar hij ten koste van een vrije trap werd gestuit. Vanaf vijfentwintig meter schoot Jeffrey van Roon de vrije trap naast. Een minuut later de mogelijkheid voor de groen-zwarten om op voorsprong te komen. Jordy Brouwer bereikte Yannick Prade, die binnen het strafschopgebied een actie maakte en zich vrijspeelde, waarna zijn harde schot door doelman Robin Kist gestopt kon worden. Hij kreeg het speeltuig echter niet onder controle. Waar het er op leek dat de iets omhoog gaande bal richting het doel ging en de voorsprong voor DHC zou betekenen, was er nog een inkomende verdediger die de bal in een vertwijfelde poging nog net voor de lijn kon wegtrappen. Hierna wederom een DHC-aanval via Jordy Brouwer, Yannick Prade en Djerreld Muntslag, waarna Prade naast mikte.

Bij een volgende aanval van DHC werd Djereld Muntslag twijfelachtig teruggevlagd voor buitenspel. Dik een kwartier voor tijd een hoge verre bal van MSC richting DHC-strafschopgebied. Eén van de MSC-aanvallers en Joey Emmerink gingen in duel en vielen. Volgens Emmerink omdat de grote sterke aanvaller hem onderuit duwde. Volgens de scheidsrechter omdat Emmerink de MSC-aanvaller onderuit trok: strafschop. Vanaf elfmeter kwam de stand op 2-3. Waar Rob de Lange voor rust na het uitvallen van Frank de Lange met Sinte Fonkel al de vierde aanvaller inbracht, liet hij na de 2-3 met de Quinten van der Kraaij de vijfde aanvaller opdraven op jacht naar de winst of minimaal de gelijkmaker. Dit betekende dan echter ook met drie man achterin, dat drie minuten later een snelle MSC-uitval door Camiel Fidom doeltreffend werd afgerond: 2-4. Bij een volgende snelle verre aanval van de bezoekers zag scheidsrechter Jensch een overtreding van Anthony Pique en daarmee de tweede strafschop voor MSC, wat de 2-5 betekende.

Vanaf de aftrap ging aan de andere kant Djerreld Muntslag binnen de lijnen onderuit en kreeg ook DHC een strafschop te nemen. Vanaf elfmeter zorgde Jeffrey van Ron voor de 3-5. In de tegenaanval zag scheidsrechter Jensch opnieuw een overtreding van Anthony Pique, zodat met de derde strafschop voor de gasten (en de vierde in totaal in een tijdsbestek van negen minuten) ook nu Mats Mangelmans kansloos was: 3-6. Kort hierna bereikte invaller Quinten van der Kraaij Yannick Prade, die echter het doel te hoog zocht. In de slotminuut een één-twee-combinatie tussen Quinten van der Kraaij en Yannick Prade, waarna de eerste fraai de 4-6 op het scorebord zette. Nog was het niet voorbij. In de 91e minuut kreeg Jordy Brouwer in de zestienmeter een kans, maar wist deze niet te benutten. Een minuut later pech voor DHC toen Djerreld Muntslag nog op de paal schoot. Het bleef echter bij een 4-6 score, een eindstand die bij een officiële wedstrijd van DHC voor het laatst op het scorebord stond op 23 augustus 1964, toen DHC in de eerste divisie betaald voetbal thuis verloor van Excelsior…..

© Haaglanden Voetbal

   

Zoeken

Back to Top