Zondag Hoofdklasse: Teleurstellende nederlaag voor DHC tegen SDO

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Hoofdklasse: Teleurstellende nederlaag voor DHC tegen SDO 599

De eerste competitiewedstrijd in het jaar 2018 bracht voor DHC een teleurstellende thuisnederlaag tegen SDO. Kort voor rust kwamen de groen-zwarten met tien man te staan, halverwege de tweede helft werd het 0-1. In de slotfase werden de groen-zwarten tot negen man teruggebracht en vervolgens werd het 0-2 in blessuretijd. Een onnodige thuisnederlaag – na twee afsluitende overwinningen voor de winterstop – was hiermee een feit.

   |     Foto’s: Rob Römer

DHC kon bijna compleet aantreden. Melvin Vissers (schorsing vanuit het zaalvoetbal bij sv Honselersdijk, ook tellend bij DHC) en Sinte Fonkel (ziek) ontbraken. Levi Schipper nam weer een plaats in de achterste lijn in, Joey Emmerink schoof een linie door.

Al in de tweede minuut toonde DHC de aanvallende bedoelingen, toen een vrije trap van Jordy Brouwer net over het doel van de bezoekers ging. Vijf minuten later bereikte Jeffrey van Roon via een verdediger Jordy Brouwer, waarna zijn inzet van elf meter over ging. Na een kwartier een prima aanval via Djerreld Muntslag en Jordy Brouwer, waar een Bussemse verdediger nog net kon ingrijpen ten koste van een hoekschop.

Halverwege het eerste bedrijf kopte Levi Schipper een vrije trap van Wesley Verhoek prima in, maar Dion Thomas, de doelman van de gasten, kon net redding brengen. Na bijna een half uur spelen aan de andere kant een gevaarlijke snelle counter, maar de bal ging voorlangs het doel van doelman Mats Mangelmans. Vervolgens speelde Jordy Brouwer aan de andere kant diep links op Jeffrey van Roon, waarna zijn inzet net over de lat op het dak van het doel belandde. Hierna kon een verdediger nog net ingrijpen bij een voorzet van Anthony Pique en werd aan de linkerkant bij de achterlijn Djerreld Muntslag gestuit ten koste van een vrije trap. Een vrije trap die vervolgens voorlangs ging.

In de laatste minuten voor de pauze kreeg eerst Levi Schipper een boeking voor een overtreding. Een volgende overtreding, nu van SDO, was de inleiding voor rood van Frank de Lange. Frank de Lange wilde de toegekende vrije trap snel nemen en pikte de bal op, waarop Kick van Aelst van SDO de snelle spelhervatting probeerde te voorkomen en zijn voet voor de bal zette. Scheidsrechter Zeeman constateerde het voorval, gaf de SDO-speler geel en aan Frank de Lange rood….Vervolgens kreeg ook Wesley Verhoek geel voor zijn mondelinge commentaar na het rood aan Frank de Lange. Een teleurstellend einde van een eerste helft waarin DHC de bovenliggende ploeg was, soms goed combineerde, maar te weinig echte kansen creëerde.

DHC moest dus na de rust met tien man door, wat trainer Rob de Lange bracht tot de wisseling Joshua Wadie voor Djerreld Muntslag. Een kwartier na rust kon een verdediger van de gasten een voorzet van Jeffrey van Roon net wegschieten, voordat DHC gevaarlijk kon worden. Enkele minuten later schoot Wesley Verhoek over. Inmiddels kreeg SDO met één man meer nu meer vat op het spel. Toch was de 0-1 na 67 minuten verrassend. Een snelle uitval, een teruggelegde bal op de zestienmeter en een laag schot in de uiterste hoek binnenkant paal van Kick van Aelst, daarmee doelman Mats Mangelmans kansloos latend. Rob de Lange bracht met eerst Roy Speelman en later Vincent Romeijn extra aanvallende impulsen in, twee verdedigers (Thomas Aangenendt en Levi Schipper) wisselend.

Na een nieuwe snelle counter van de Bussemmers bracht doelman Mats Mangelmans prima redding. Aan de andere kant stuitte Wesley Verhoek alleen doorgaand op de SDO-doelman en bij een volgende actie op een verdediger. De beste kans was met nog zes minuten op de klok voor Tidde Tromp. Binnen het strafschopgebied ontving hij de bal ter hoogte van de stip, maar hij lepelde de bal net over doelman Dion Thomas over de lat op het dak van het doel. Als Wesley Verhoek dan commentaar levert tegen de scheidsrechter ontvangt hij zijn tweede gele kaart (en dus rood) en staat de thuisploeg dus nog met slechts negen man op het veld. DHC bleef risico’s nemen, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. In de tweede minuut van de blessuretijd ontving Jasper Spanjerberg van SDO de bal – in wat volgens alle groen-zwarten in buitenspelpositie was – zorgde voor de 0-2 eindstand op het scorebord.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top