Zondag Hoofdklasse: Tien RKAVV-ers hard onderuit in competitiehervatting

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Hoofdklasse: Tien RKAVV-ers hard onderuit in competitiehervatting 793

RKAVV is slecht uit de winterstop gekomen. Op bezoek bij titelkandidaat Hollandia ging het hard onderuit. Terwijl het in de eerste helft de beste kansen kreeg, walste Hollandia, na een rode kaart voor Karam Boukhari volledig over RKAVV heen.

Tekst: Jonas Bloemen | Foto’s: Hans van der Valk

RKAVV startte met Petter van Pruijssen onder de lat. Het betekende voor de 18-jarige doelman zijn competitiedebuut. Voor Haitam El Marid en Giorgio Achterberg was het de eerste keer dat ze in de basis stonden. Hollandia kwam binnen veertig seconden al op voorsprong. Simpel balverlies op het middenveld leidde al een vroege openingstreffer in: 1-0.

In de eerste tien minuten had RKAVV het lastig, maar daarna kroop het uit haar schulp en werd het de meest dreigende ploeg. Onder andere Karam Boukhari en Haitam El Marid kregen goede kansen op de gelijkmaker. Die gelijkmaker kwam uiteindelijk van de voet van Remco Overdevest. Hij benutte een, door een handsbal gegeven, strafschop feilloos: 1-1. Na de treffer volgde er nog een aantal goede kansen voor de Leidschendammers. Giorgio Achterberg zag zijn inzet maar rakelings overvliegen en ook doelpuntenmaker Overdevest schoot centimeters naast na een mooie combinatie met Rico de Boer. Dreiging genoeg en RKAVV kwam zelf nauwelijks meer in gevaar. Maar, wanneer je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. Op slag van rust kopte Sonny Pronk een vrije trap binnen: 2-1.

RKAVV leek, ondanks de domper, goed uit de kleedkamer te komen. Toch gaf het teveel ruimte weg, waardoor de eerste kans van de thuisploeg opnieuw raak was: 3-1. Eén minuut later was de wedstrijd gespeeld nadat Karam Boukhari een rode kaart kreeg. Met inmiddels twee ingevallen debutanten, de 17-jarige A-junior Gino Bergwerff en Serano van den Hurk, hield RKAVV nog even stand. Maar nadat de 4-1 was gevallen, was het verzet gebroken. Hollandia liep in de laatste tien minuten nog gemakkelijk uit naar 8-1.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top